fbpx

-

Naslovna Reportaže Zasijala 'Sijalica' Popečitelja u Nišu

Zasijala ‘Sijalica’ Popečitelja u Nišu

U Feedbacku smo sinoć imali to zadovoljstvo da prisustvujemo još jednom od koncerata Nišu drage grupe Popečitelji.

U okviru aprilske promo turneje, Niš je nezaobilazna stanica. Akcenat je stavljen na novi album “Sijalica”, koji je bend ponudio i za besplatan download na svom sajtu.

Kombinacije sirovog roka, funka, folka, smenjivale su se iz pesme u pesmu. Ne veliki, ali sasvim dovoljan i predan, broj fanova ovog benda je sa oduševljenjem pratio svaku od kompozicija.

Nove pesme koje su već započele svoj put, poput pesama “Loše društvo” i “Novo društvo” primljene su onako kako je to bend i očekivao.

Svoje veliko koncertno iskustvo, bend je samo potvrdio i ovde. Podsetimo se da su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i Belgiji. I kako i sami kažu, raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom, što smo sinoć mogli i osetiti.

Potvrdili su ono što je još 2004. godine Aleksandar Žikić napisao o njima u recenziji: “Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri “konvecionalna” instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom naleđu. Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji”.