-

NaslovnaReportažeZaječar zanemeo pred fantastičnim džezom Mike Parker's Trio Theory

Zaječar zanemeo pred fantastičnim džezom Mike Parker’s Trio Theory

Mike Parker's Trio TheoryU prijatnoj atmosferi i sa oduševljenjem Zaječarci su sinoć ispratili nastup džez sastava Mike Parker’s Trio Theory. Za dva sata koncerta sa pauzom od 15 minuta, odsvirali su desetak pesama uključujući i nov materijal na kome još uvek rade.

Pre početka koncerta publika opušteno razgovara i napokon, većina ih je došla na vreme, pa je i koncert mogao da počne kada je i najavaljen. Dobrodošlicom na mešanom srpsko-engleskom i sa širokim osmehom basista i vođa benda Mike otpočeo je magično veče. Publika je aplauzom posle svake njegove rečenice ushićeno podržala sastav već na samom početku. Muzika koja oslobađa od teških misli i preuzima osećanja počela je da se širi sada već punim Omladinskim centrom. Neverovatnom lakoćom i strašću muzičari su počeli žestoko uz „Rob Ford 4 pm“ i „ Kobra Kai Dance Remix“.

Melodije džeza i alternativnog roka sa elementima svinga skladno uklopljene u celinu pružale su jedinsvten osećaj starog Njujorka, a publika začarano aplaudirala ne dočekavši kraj pesama. Uz kratku pauzu za predstavljenje odsviranih pesama nastavljaju u laganijem ritmu stvorivši u trenu romantičnu scenu iz crno-belih filmova. Nakon pauze od desetak minuta bend nastavlja sa sviranjem, a publika u nešto redukovanom broju i pomalo suzdržano podržava muzičare. Nova pesma, još uvek bez naziva, donela je dašak melanholije i tmurnih jesenjih dana koji su pred nama. Sasvim lagano, emocijama i bez razmišljanja publika se prepušta tonovima, istovremeno jakim i nežnim, nemo i nepomično posmatrajući i slušajući čarobne zvuke.

Zahvalivši se sjajnoj publici na podršci Mike je predstavio članove benda još jedanput i otpočeo poslednju pesmu za večeras „All Saints“. Jednako energično i nasmejano kao tokom celog nastupa bend završava uz veliki aplauz. Prepušteno i lako ovaj harizmatični trio svojim mešanim ritmovima i uprošćenim harmonijama modernog džeza oduzima dah. Ako je sudeći po dugom aplauzu na kraju i komentarima nakon i u toku koncerta, ni Zaječarci nisu ostali imuni na magiju ovog mladog i originalnog sastava.

Po prvi put u ovom sastavu nastupivši u Srbiji džezeri su Zaječarce ostavili bez teksta i ogolili emotivno do kraja. Priliku za slično iskustvo imaće publika u Kruševcu, Novom Sadu i Subotici u narednih nedelju dana.