-

Zagrebački intimni party uz ZAA

Foto: Namanja Đorđević; arhiva
Foto: Namanja Đorđević; arhiva

Kruševački bend ZAA Zagrebu je još uvijek relativno nepoznat, čak i unatoč tome što na našim prostorima nema značajnijih izvođača sličnog crossover izričaja. No kada je ZAA nedavno nastupio kao predgrupa na velikom koncertu S.A.R.S.-a i oduševio sve prisutne, kroz mala vrata im se ukazao ulaz i na hrvatsko tržište. Tu priliku je bend odlučio iskoristiti i Zagrebu pružiti, kako su sami najavili, intiman koncert u klubu Klub.

Sam koncert je počeo s otprilike pola sata zakašnjenja, taman dovoljno da se mali prostor Kluba napuni s pedesetak radoznalih posjetitelja koji su došli podržati bend. Dolazak se svakako isplatio, jer je već od uvodne „Good Things“ s istoimenog albuma, pjevačica Sanja Vučić pokazala da je puna energije i dobrog raspoloženja koje jedva čeka podijeliti s prisutnima.

Već sljedeća pjesma „Time“, a i Sanjin poziv da izrone iz mraka, ponukali su nešto sramežljiviju publiku da se približi bini i krene plesati. Ritmično đuskanje na podiju, ali i na pozornici, obilježilo je i ostatak koncerta koji je donio pjesme „Try“, „Full Scale Riot“, „Summer Rain“ i „What About“. Pri izvođenju „No War“ je i publika pokazala da nije baš totalno neupućena u opus benda, a posebno oduševljenje je izazvala i Sanjina posveta pjesme „Model“ svim ženskim pripadnicama koje su se našle u Klubu.

Općenito se osjećam dužnom pohvaliti Sanju kao vrhunsku lidericu benda. Osim što ima vanserijske glasovne sposobnosti i osmijeh na koji je teško ostati imun, njezina pozitiva je potpuno zarazna i uvelike je pridonijela ugodnoj atmosferi koja je vladala tokom cijelog nastupa. Simpatična i nadasve komunikativna cura uživala je u svakoj pjesmi kao da ju izvodi prvi put, a na ovakvim malim koncertima često je baš to presudno za stvaranje veze između benda i publike.

Nastup se dalje nastavio uz „Unconditional Love“ i još jednu posvetu, ovaj put za sve zaljubljene. Uslijedile su još i „Chose Your Side“, „One Day“, „Endless Day“, „We“ i „I Drive“, da bi trenutno aktualni singl „Irie & Kool“ pokazao kako je ujedno i najpoznatiji singl benda, barem što se Zagrepčana tiče. Uz „No Fate“ i dvije suprotnosti, odnosno „Rain“ i „Fire“, došao je i kraj regularnog dijela koncerta, a šestorka je odjurila malo predahnuti.

Na bis su se vratili samo Sanja i Ivan Đokić na gitari koji su izveli nježnu i senzualnu „Sun“, a zatim se i ostatak benda priključio da izvedu završnu „Slide Baby“, za koju ovih dana dolazi i spot. Nakon toga se Sanja odjavila s pozornice, a na veliku radost svih, bend si je još ipak uzeo koju minutu vremena da izvede instrumentalni outro, a i da dečki usput pokažu koliko su zapravo dobri glazbenici.

Nakon poštenih sat i pol svirke, koncert je bio i službeno gotov, a iako malo, okupljeno društvo je bilo svakako zadovoljno. Može se reći da je probni koncert u Zagrebu prošao odlično, a s obzirom da još slijedi i koncert u Rijeci, ZAA može očekivati mnogo novih fanova.