-

NaslovnaReportažeZagrebački intimni party uz ZAA

Zagrebački intimni party uz ZAA

Foto: Namanja Đorđević; arhiva
Foto: Namanja Đorđević; arhiva

Kruševački bend ZAA Zagrebu je još uvijek relativno nepoznat, čak i unatoč tome što na našim prostorima nema značajnijih izvođača sličnog crossover izričaja. No kada je ZAA nedavno nastupio kao predgrupa na velikom koncertu S.A.R.S.-a i oduševio sve prisutne, kroz mala vrata im se ukazao ulaz i na hrvatsko tržište. Tu priliku je bend odlučio iskoristiti i Zagrebu pružiti, kako su sami najavili, intiman koncert u klubu Klub.

Sam koncert je počeo s otprilike pola sata zakašnjenja, taman dovoljno da se mali prostor Kluba napuni s pedesetak radoznalih posjetitelja koji su došli podržati bend. Dolazak se svakako isplatio, jer je već od uvodne “Good Things” s istoimenog albuma, pjevačica Sanja Vučić pokazala da je puna energije i dobrog raspoloženja koje jedva čeka podijeliti s prisutnima.

Već sljedeća pjesma “Time”, a i Sanjin poziv da izrone iz mraka, ponukali su nešto sramežljiviju publiku da se približi bini i krene plesati. Ritmično đuskanje na podiju, ali i na pozornici, obilježilo je i ostatak koncerta koji je donio pjesme “Try”, “Full Scale Riot”, “Summer Rain” i “What About”. Pri izvođenju “No War” je i publika pokazala da nije baš totalno neupućena u opus benda, a posebno oduševljenje je izazvala i Sanjina posveta pjesme “Model” svim ženskim pripadnicama koje su se našle u Klubu.

Općenito se osjećam dužnom pohvaliti Sanju kao vrhunsku lidericu benda. Osim što ima vanserijske glasovne sposobnosti i osmijeh na koji je teško ostati imun, njezina pozitiva je potpuno zarazna i uvelike je pridonijela ugodnoj atmosferi koja je vladala tokom cijelog nastupa. Simpatična i nadasve komunikativna cura uživala je u svakoj pjesmi kao da ju izvodi prvi put, a na ovakvim malim koncertima često je baš to presudno za stvaranje veze između benda i publike.

Nastup se dalje nastavio uz “Unconditional Love” i još jednu posvetu, ovaj put za sve zaljubljene. Uslijedile su još i “Chose Your Side”, “One Day”, “Endless Day”, “We” i “I Drive”, da bi trenutno aktualni singl “Irie & Kool” pokazao kako je ujedno i najpoznatiji singl benda, barem što se Zagrepčana tiče. Uz “No Fate” i dvije suprotnosti, odnosno “Rain” i “Fire”, došao je i kraj regularnog dijela koncerta, a šestorka je odjurila malo predahnuti.

Na bis su se vratili samo Sanja i Ivan Đokić na gitari koji su izveli nježnu i senzualnu “Sun”, a zatim se i ostatak benda priključio da izvedu završnu “Slide Baby”, za koju ovih dana dolazi i spot. Nakon toga se Sanja odjavila s pozornice, a na veliku radost svih, bend si je još ipak uzeo koju minutu vremena da izvede instrumentalni outro, a i da dečki usput pokažu koliko su zapravo dobri glazbenici.

Nakon poštenih sat i pol svirke, koncert je bio i službeno gotov, a iako malo, okupljeno društvo je bilo svakako zadovoljno. Može se reći da je probni koncert u Zagrebu prošao odlično, a s obzirom da još slijedi i koncert u Rijeci, ZAA može očekivati mnogo novih fanova.