-

NaslovnaReportažeZagreb i Six Pack vole se javno

Zagreb i Six Pack vole se javno

six pack
foto: Bruno Čavara

Six Pack, velikani regionalne punk-rock scene još jednom su posjetili Zagreb, deset mjeseci nakon velikog koncerta u Tvornici Kulture. Ovaj put je mjesto radnje bio Vintage Industrial Bar, tako da smo imali nešto intimniju klupsku atmosferu, čime je koncert vjerojatno dodatno dobio na kvaliteti. Six Pack su još jednom demonstrirali kako to rade vrhunski bendovi, te kako bend i nakon 20 godina djelovanja može zvučati svježe i pružiti nešto novo svakim koncertnim iskustvom.

Kao predgrupa su nastupili One Step Away, melodični punk-rock iz Koprivnice/Varaždina. Bolju predgrupu vjerojatno nismo mogli poželjeti. Dečki sviraju sigurno, sa puno energije i njihov nastup ni u jednom trenutku nije imao oscilacija u kvaliteti. Već od prvih pjesama nastupila je šutka, a klub je bio ugodno ispunjen. Za pohvalu je odličan bubnjar, ali bilo bi nezahvalno reći da je netko drugi odradio manje dobar posao. Bend koji zasigurno ima potencijala za veće stvari i odličan uvod u nastup Six Packa.

six pack2Oni su svoj nastup otvorili sa Nekako Najviše Me Boliš Ti” i Olovke Izlomljenog Srca”.  U dvorani je tako u svega par minuta nastao kaos i kolektivno pjevanje sa bendom, koje je trajalo sljedeća dva sata. Nakon uvodne dvije pjesme, frontmen Miki se zahvalio organizatorima i u pomalo neslužbenom tonu najavio nastup Six Packa na sljedećem Ferragosto festivalu. Također je ukratko opisao put do Zagreba i rekao kako nikad nisu manje pive popili, ali da će to nadoknaditi za vrijeme koncerta. Slijedila je “Fabrička Greška” i prvi pravi highlight koncerta. Nastupila je katarza, publika je praktički otpjevala cijelu stvar, a atmosfera nas je na trenutke podsjetila zašto toliko volimo koncerte općenito. Glazba Six Packa ima moć da pokrene ljude, da zaborave na stvari koje nas muče u prosječnoj svakodnevnici i da se podsjetimo što je to zapravo bitno.

Miki se između pjesama osvrtao na neke aktualne balkanske probleme, a pošteđeni nisu ostali ni reality show programi kojima je uz odobravanje publike dosta jasno poručio što ih ide.

Sljedeći highlight je uslijedio sa “2 Minuta Straha” i već tada je bilo jasno da je ovo koncert koji će svima dugo ostati u sjećanju. Miki je predstavio bend, posebno naglasivši Branka Mitrovića, koji je po njegovim riječima napravio i održao grupu na okupu. Zatim se osvrnuo na nedavnu situaciju sa graničnim prijelazima između Hrvatske i Srbije, te ironično pozdravio premijere obe države, kojima su posvetili pjesmu “Bože Čuvaj Premijera”.

Na bisu je uslijedio niz obrada, među kojima su se našli “Karma Chameleon” i Ramonesi. Odsvirana je i “Posljednja Kap”, nakon čega se bend još jednom povlači sa pozornice, ali ne zadugo. Dozivanje na bis je bilo tako glasno da nije bilo izbora nego vratiti se i počastiti nas još jednom sa “Fabričkom Greškom”, ovaj put sa Mikijem na gitari.

Tako je zaokružena dvosatna svirka i vrhunski koncert, a nakon svega samo možemo reći da jedva čekamo sljedeći posjet Six Packa. Odavno je poznato, a sada još jednom potvrđeno – Zagreb i Six Pack vole se javno.