-

NaslovnaIzdvajamoZAA u Nišu doziva kišu

ZAA u Nišu doziva kišu

ZAA, klub Feedback NišSinoć je Niš imao priliku da upozna Anđelu Ilić! Kruševački sastav ZAA je sa svojim novim vokalom nastupio u niškom klubu Feedback, predstavljajući nove izdanke predstojećeg albuma.

ZAA, klub Feedback NišVeć 10 godina na sceni varijetet muzičkog izraza osvaja srca i nudi ritmove od kojih se pokreću mišići koji se inače nikad ne bi pokrenuli. Da Nišlije umeju ovo da cene svedoči  sinoćni odaziv publike. Isprva tiho-glasni-romantično-energični „Instrumental“ i nova pesma „Closer“ bili su povod za aplauz, pozdrav i otpozdrav. Usledili su razmena razigrane umirujuće energije i jedan idealni petak u Nišu.

Kada bismo raščlanili njihovu muziku naišli bismo na Ska, dub, soul i pank. Ska, dub, soul, pank: sve što volite. Generalno govoreći Kruševljani imaju taj neki obziran odnos prema muzici, pa stoga nije ni čudo da baš iz ovog grada ponikne nešto ovako inovativno, a kulturno. Gde su nove stvari tu su i novi ljudi, mladež. A gde su mladi, tu je i šala. Tako su sinoć spomenuti niški areodrom i činjenica da ga ne damo. „Good things“, „Try“, „The light“, „Unconditional Love“. Sedmočlana ekipa je u svoj performans uključila sve svoje umeće, pa se usred igranja moglo i zastati te naježiti uz zvuke samo bassa Tomislava Ilića ili saksofona Borivoja Đorđevića. „Slide Baby“, „Choose your side“, „No war“. Možda je upravo muzika istinska mirovna misija. Većina tekstova ove grupe se bavi upravo takvim motivima. Zaa vas jednostavno obujmi sa svih strana, zablokira eventualne zločeste misli i uvede u sve popularnije zen stanje. „I believe“, „Room 45“, „Time“, „Endless day“.

ZAA, klub Feedback NišDok Sanja priprema svoj evropski nastup, Nišlijama je sa Anđelom bilo divno. Ona je mlada, talentovana i ima plavu kosu. Mogla se osetiti blaga stidljivost na sceni. Međutim, raskoš i besprekor njenog glasa je iznova i iznova pokoravao prisutne. Uz nagoveštaj  publici da se mora više aktivirati, u Feedbacku postaje sve nemirnije. „Full scale riot“, „Imagine“, „Born again“, „Trouble“. Sve u svemu dobra priprema za kultni hit „Irie & Kool“. Zatim su pesme „Fire“ i „We“ dovele do prvog kraja nakon kojeg publika nastupa. Uz gromoglasno, zadovoljno dovikivanje i duge aplauze kruševački sastav je izveo poslednje numere. „Someday“, „Let it go“, „Rain“, „Escape“. Kad već spominjemo kišu zašto čitava stvar ne bi bila zaokržena onako maternji. Kratkotrajno dozivanje kiše etno pesmom „Dodole“ zatvorilo je sinoćno druženje.

Niška publika je onjušila novi vokal dobre, stare grupe ZAA i sinoćnim entuziajzmom pokazala da je talentovana sedmorka na jugu uvek dodbrodošla. Sa nestrpljenjem se iščekuje novi album. Ljudska, raznovrsna, kvalitetna muzika potrebna je usled suše domaćeg, neprimerenog muzičkog tržišta: Daj, Bože, daj sitnu kišu.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA