-

Wolfram, Evil Eve i Pry u Novom Sadu

evil eveU četvrtak, 16. avgusta, u klubu Route 66 u Novom Sadu održana je zajednička svirka bendova Wolfram (NS), Evil Eve (Slo) i Pry (NS).

Početak svirke bio je zakazan za 22h, a prvi bend tek oko 23h izlazi na binu praćen laganim pristizanjem ostatka publike, mirisom piva i limuna u pelinkovcu.

Svetla i zvuk su podešeni – Wolfram (ex-Sewn) može da počne. Ovo je sveže oformljen bend i, na žalost, na netu se još uvek ne može naći i preslušati njihov materijal, mada članovi benda obećavaju da će jedan od projekata uskoro biti dostupan široj publici. Nakon instrumentalnog introa članovima Wolframa se na bini pridružuje još jedana osoba koja seda na pod, počinje sa čitanjem jednog odlomka (ne zamerite na lošem pamćenju), koji biva praćen adekvatnim instrumentalom. Neke od izvedenih numera bile su „On that side of the line, „Babel“ i „July chills“.

Središnji deo svirke pripao je gostima iz Slovenije. Evil Eve su dan ranije imali prilike da nastupaju pred publikom na beogradskom Beer fest-u. Na binu izlaze u potpunosti opremljeni kostimima vidno prijatno i pozitivno raspoloženi zbog prilike da još jednom, nakon Beograda, nastupaju pred publikom u Srbiji. Od svojih numera svirali su „Malo po mome“ i „Ni popolneg“. Najavili su novi sing „Problem“ i nastup zaokružili izvedbama obrada numera raznovrsnih poznatih izvođača, koje su podstakle ženski deo publike na ples.

Na samom kraju na binu se penju momci iz novosadskog benda Pry. Lepo je videti da postoji određena baza fanova za ovu vrstu muzike, naročito kad se uzme u obzir da bend sve radi po „uradi sam“ principu. Ono što se na prvi pogled da primetiti jesu preciznost ritam sekcije, miks određenog nivoa oštrine i prijatnih boja i melodija gitarske sekcije, kao i više puta potvrđena kvalitetna izveba vokalnih deonica (što kroz mikrofon, što kroz megafon). Pry su, između ostalog, na svojoj set-listi imali „Silhouette“, „Dance of the wicked“, „Gyro’s last spin“, „Lake of fortitude“ i „8 circles“. Na žalost, svirku je negde pred kraj prekinula policija, pa je publika ostala uskraćena za još po neku pesmu benda koji je ove godine izdao dupli album pod nazivom “Transcendent Iridescence”.

Da rezimiramo: prijatna svirka novosadskih bendova koji su ugostili kolege iz Slovenije, a pozitivne strane ove večeri nije umanjilo ni prekidanje svirke od strane policije.