-

NaslovnaReportažeWith a little help from our friends: Rebel Star u Domu omladine Beograda

With a little help from our friends: Rebel Star u Domu omladine Beograda

Rebel Star-1
Foto: Kristina Ćirić

Rebel Star, internacionalna rokenrol grupa koju predvodi Milan Glavaški, održala je energičan koncert sinoć u Klubu Doma omladine.

Rebel Star-5Koncert, koji je bio zakazan za 22 časa, počeo je sa minimalnim kašnjenjem kada su na binu izašli momci iz Rebel Stara, praćeni gostima koji su tokom večeri doprineli stvaranju fenomenalne atmosfere.

Dok su se prostorije Kluba polako punile, bend je započeo nastup sa obradom pesme Diane Krall “Wide River to Cross”. Odmah nakon te, nešto blaže i emotivnije uvertire – usledio je pravi bum na sceni, kada je bend ubacio u “petu brzinu” i podigao prisutne na noge.

Rebel Star-4Milan, Attila, Mike, Csaba i Ashley – petorka koja čini ovaj sastav, uspeli su da stvore neverovatnu atmosferu, uz brze i energične pesme, koje su neretko pratili i nešto sporiji hitovi. Publika je, sa svoje strane, “odradila svoj deo posla” – te su prostorije Kluba neretko odzvanjale u horskom izvođenju poznatih numera.

Uz pomoć svojih gostiju, bend je dodao šlag na tortu, te su se u izvođenja pesama često uključivali, sada već standardna Ivana Smolović iz benda On Tour, Dukat iz Stray Dogga, Ana Ćurčin i Kole iz Velikog prezira, da bi vrhunac saradnje ostvarili kroz obradu Neil Youngove pesme “Cortez the Killer” – koju su započeli Milan i Dukat, da bi se na kraju prikljulčio ceo bend, gosti i veći deo publike.

Dvočasovni nastup je mnoge prisutne ostavio bez reči, i dok se kraj polako primicao, verujem da su mnogi u publici imali želju da se ovo veče neverovatne muzike nikada ne završi.

Rebel Star-3