-

White Lies u Beogradu: Bele laži uvek zvuče prijatno

White Lies
White Lies; Foto: Nemanja Đorđević

Mlade nade britanske scene „White Lies“ sinoć su u beogradskom SKCu održali jednočasovni koncert propraćen hitovima sa prvog albuma, ali i novim pesmama.

Autopark
Autopark

Beogradski rok sastav „Autopark“ otvorio je veče u velikoj sali SKCa kao predgrupa. Predvođeni šarmantnom pevačicom Ognjenkom Lakičević bend je izveo devet pesama. Počev od „Autookena“, preko „Pucketanja prstima“ do „Na ivici“. „Autopark“ su se stilski pokazali kao adekvatni predizvođači „White Lies“. Štaviše, ponašanje na bini delovalo je ubedljivije i energičnije od Britanaca.

„Autopark“ su svirali: 1. Autookean 2. Sve dalje 3. Radost me uništava 4. Dogovor 5. Poštuješ te znaš 6. Pucketanje prstima 7. Kapisle svetle 8. Gori grad 9. Na ivici.

White LiesRelativno sveži na svetskoj sceni, „White Lies“ su sa popularnim debijem „To Lose my life…“ i spremni za objavljivanje drugog albuma „Ritual„, hrabro uputili na svetsku turneju. Nakon Ljubljane i Zagreba, usledio je i koncert u Beogradu koji je sinoć počeo oko 22 časa. Trojac Heri Mekvej, Čarls Kejv i Džek Braun, ojačan klavijaturama i još jednom gitarom, dočekan je vriskom iz publike kojom su dominirale pripadnice lepšeg pola. Osvetljenje na bini stvorilo je iluziju da su muzičari u nekom crno-belom filmu, povremeno prožetim nekom vividnijom nijansom. Poprilično statični na bini, uz malo progovorenih reči sa publikom, ali sa tehnički besprekorno izvedenim setom od 14 numera zadivili su prisutne. Pojedine pesme zvuče toliko ispeglano da se stiče utisak da ste disk pustili umesto što ste na koncertu.

White LiesBend je bio pozitivno iznenađen energijom publike i njihovim poznavanjem tekstova pesama. Repertoar je sadržao hitove „To Lose My Life“, „E.S.T.“, „Unfinished Business“, „Farewell To The Fairground“ i „Death“. Ali i pregršt novih elektronskijih pesama poput „Strangers“, „Streetlights“, „The Power & the Glory“ i „Bigger Than Us“. Inače, novi album je najavljen za januar 2011. Nakon nešto više od sat vremena sviranja, članovi benda su se poklonili i oprostili od Beograda uz reči hvale i izražavanjem želje da se vrate ponovo u srpsku prestonicu.

White Lies su svirali: 1. A place to hide 2. Holy ghost 3. To lose my life 4. Bigger than us 5. Peace & quiet 6. Is love 7. E.S.T. 8. From the stars 9. Streetlights 10. Strangers 11. Unfinished business 12. Farewell to the fairground (prva pesma izvedena na bis) 13. The power and the glory 14. Death

GALERIJA FOTOGRAFIJA

White Lies