-

Warhammer, Revolution, Bunker i Left to Rot u Nišu – Melodična energija

13_Warhammer
Warhammer, foto: Vukašin Stanojević

Najčešći slučaj kada je svirka zakazana u toku radne nedelje je i više nego poluprazan klub, ali to se ovoga puta nije desilo. Zajednički nastup bendova Warhammer iz Grčke, Left to Rot iz Vranja i domaćih Revolution i Bunker, u niškom klubu Black Stage bio je izuzetno dobro propraćen.

04_Left_to_rot
Left to Rot

Svirka je bila zakazana za 21 čas, i uz svega desetak minuta zakašnjenja prvi na scenu stupaju gosti iz Vranja Left to Rot. Kako sami rekoše, ovo im je prvi nastup, a ono što su prikazali ostavlja veoma pozitivan utisak. Izveli su nekoliko pesama, među kojima su se našle „False faith“, „Pointless“, „Rotten soil“, „Silence“, „Recklesness“ i „Redneck“. Iako se vode kao metal bend, primetan je uticaj hard core kao neke osnove, koju povremeno presecaju brze thrash i melodic death deonice. Vredi napomenuti da su od starta zapalili publiku pa su tada viđene i prve šutke.

11_Revolution
Revolution

Nakon veoma kratke pauze na bini je iskusna i dobro poznata rock’n’roll trojka Revolution. Inače,  svi bendovi zaslužuju pohvalu za smenu na bini, bilo je zaista neobično i publici koja je navikla da taj proces traje po nekoliko desetina minuta. Svoj set Revolution započinju obradom Motorheada „Ace of spades“, i od samog starta podižu temperaturu u klubu. Slede autorske „Less than zero“, „Black leather jacket“ i „Honey“. Publika je čula i nekoliko obrada za kraj, „For whom the bells tolls“ (Metallica), veoma interesantan spoj „Easy livin'“ (Uriah Heep) i „Child in time“ (Deep Purple), za vreme kojih je Dejan Bojić po ko zna koji put pokazao umeće na gitari, i za sam kraj još jedan hit „Bomber“.

18_Warhammer
Warhammer

Grčki thrash metalci Warhammer, nakon dve Balkanske turneje i veoma intreresantnih nastupa u Nišu, izabrali su da iz ovog grada krenu na prvu Evropsku turneju povodom izlaska drugog albuma ”At the threshold of eternity”. Nastup otvaraju sa „Warhammer“ i „Erevos“. Od samog starta su krenule šutke, inače karakteristične za ljubitelje ovog metal pod žanra. Sledi naslovna sa drugog albuma „At the threshold of eternity“ koju povezuju sa naslovnom pesmom sa prvog albuma „Mass burial“. Publici su predstavili još malo novog materijala u vidu pesama „Stone dead warrior“ i „Pandemonium“. Pred sam kraj im se za pesmu „Prassic acid“ na sceni pridružio i gitarista niškog benda Limbo Ivan Cačević, a bend je finiširao svoj nastup još jednom novom pesmom „Destroy what you hate“. Uz veliku zahvalsnot publici na podrčci koju su im dali i ovoga puta, i uz veliki aplauz bend silazi sa bine.

22_Bunker
Bunker

Za sam kraj jedan mlad niški bend pod imenom Bunker. Mlad po tome što je oformljen pre samo par meseci a nikako po muzičkom iskustvu njegovih članova. Momci veoma uspešno kombinuju rock/hard rock i punk sa veoma interesantnim i šaljivim tekstovima. Od samog starta uverljivim nastupom nižu se jedna za drugom „San“, „Stani“, „Milica“, „Mogli smo“. Pubika prepoznaje rad i trud pa je i više nego raspoložena da to sve nagradi aplauzom i ovacijama nakon svake pesme. Zbog vremenskog ograničenja morali su da skrate nastup ali nisu propustili priliku da počaste mnogobrojne prisutne sa svoje dve najpoznatije pesme „Terasa“ i „Nepobediv“.

Sve pohvale za bendove, kako za nastup tako i za poštovanje satnice, a posebna pohvala za publiku koja je došla na vreme, što nije čest slučaj, ispratila sve bendove i svima dala bezrezervnu podršku.

10_Revolution

Save