-

War-Head protutnjao kroz niški Black Stage

foto: Vukašin Stanojević
foto: Vukašin Stanojević

Osječka metal mašinerija War-Head nastupila je sinoć u klubu Black Stage u Nišu.

War-HeadLjubitelji thrash-death metala dobili su priliku da čuju jedan odličan bend iz hrvatskog grada Osijeka. Ovi momci sviraju još od 2002. godine, kada su nastali, a do sada su objavili jedno zvanično demo izdanje i tri studijska izdanja. Poslednji u nizu, album koji je trenutno aktuelan, izašao je prošle godine za izdavačku kuću Miner Records. Momci iz War-Heada trenutno promovišu svoj rad po regionu, a jedna od bitnih stanica na njihovom putu bio je i Niš.

War-Head sviraju, kako oni to vole da kažu, „Deathrash for Armageddon Millenium“, što je, u stvari, kombinacija old school thrash i death metala. Energičan i uigran trio čine: gitarista Vladimir Sužnjević – Vlad, bubnjar Eldar Ibrahimović – Piper i basista i vokal Dario Turcan – Daratz, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Malobrojna niška publika u klubu Black Stage mogla se uveriti koliko je kvalitetan ovaj thrash-death trio. War-Head su u nešto preko sat vremena izveli pesme sa svojih dosadašnjih izdanja: „…still no signs of Armageddon“ i „Imperium Mundi“. Tako su se na njihovoj set listi, između ostalih, našle i „Mass Immolation“, „Shadows“… a za sam kraj, uz reči zahvalnosti na podršci ljudima koji su došli da isprate njihov nastup, ostavljena je „Warhead“.

Prava je šteta što War-Head nije imao domaću podršku te je veče u Black Stageu jako brzo završeno. I prava je šteta što je nastup ovog benda ispratilo jako malo ljudi iako je bio petak, a cena ulaznice gotovo simbolična.

War-Head