-

„Vreme je ovde“: Kanda, Kodža i Nebojša prekinuli stvarnost u NeverLandu

KKN Neverland Club Beograd
KKN; foto: Katarina Prica

Sinoć su Kanda, Kodža i Nebojša u klubu NeverLand održali koncert kojim su promovisali svoj novi album „Uskoro„. To je bio prvi koncert održan u ovom klubu.

Pre Kande, Kodže i Nebojše, nastupio je sastav Vrooom, koji je vrlo brzo razmrdao publiku. Ritam bubnja i basa u kombinaciji sa energijom, stavom i harizmom tri devojke koje su pevale vokale lako su očarali sve prisutne, a poigravanje sa duvačkim instrumentima jednog od članova benda učinilo je njihov zvuk još zanimljivijim. Iako „samo“ predgrupa, Vrooom je definitivno ostavio jak utisak.

Vrooom Neverland Club Beograd
Vroom

Dok su se članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša nameštali za nastup i štimovali svoje instrumente, publika je prilazila sve bliže sceni. Kada je sve bilo spremno, počeli su sa svirkom, a onda je na scenu došao i Oliver, obučen u crno od glave do pete, sa pljoskom u ruci. Prva pesma je bila „Vera, nada, ljubav i stav„.

Nakon dve starije pesme, usledila je prva traka sa novog albuma, „Prekidi ponovo„. Za vreme izvođenja ove numere jedna žena je dala Oliveru crteže svoje dece koja su stajala odmah uz binu i pomno pratila koncert. Frontmen je ovaj poklon primio uz iskren osmeh, pažljivo namestivši crteže tako da ih svi mogu lepo videti. Deci je sve vreme posvećivao pažnju.

Pozitivna energija je bila prisutna kako u publici, tako i na sceni. Publika je pevala reči pesama, starih i dobro poznatih, ali i onih sa novog albuma. Ljudi su sve vreme igrali uz ritam muzike, a neki od onih koji su stajali u prvom redu su se toliko uživeli u svoju koreografiju da je ostatak publike morao malo da ustukne kako bi oni imali dovoljno prostora. Oliver je zauzvrat slao poljupce i osmehe, nazdravljao svima tako što bi pljoskom kucnuo u mikrofon, držao ljude za ruke i grlio ih. Tokom celog koncerta na licu je imao širok osmeh, a u jednom trenutku se čak požalio da ne može da peva jer ga neko iz publike zasmejava.

KKN Neverland Club Beograd
Kanda Kodža i Nebojša

U jednom momentu Oliver je priznao publici kako je taj trenutak za njega „žešće emotivan“ jer mu je stigao brat za kog je mislio da neće doći na koncert. Nakon toga nastavio je sa pesmom „Sve je stalo (u r’n’r)„, posle koje je zagrlio brata.

Odsviravši „Izlazim i nema me ceo dan„, Oliver se zahvalio publici i bend se povukao sa bine. Nakon aplauza i povika iz publike, vratili su se na scenu, a Oliver je rekao: „Uradio sam sve, ali to nije sve, ima još mnogo da se uradi“. Time je, naravno, najavio numeru „Uradio sam sve„. Pred kraj koncerta prokomentarisao je kako je koncert trebalo da se održi napolju, na otvorenom, ali je kiša pokvarila te planove. Primetivši kako se sada svi žalimo na loše vreme, zaključio je da ono ne treba toliko da nas remeti. „Boli me k***c kakvo je vreme, vreme je ovde“, rekao je i započeo poslednju numeru, „Ahead There„, nakon koje se zahvalio publici i napustio scenu.

I zaista, ta dva sata koliko je koncert trajao, niko nije razmišljao o tome kako napolju pljušti kiša. Ona nije mogla da spreči bend da savršeno odsvira svaku pesmu, niti Olivera da svojim specifičnim glasom peva o letnjim, sunčanim danima i tako prekine ovu hladnu, tmurnu i kišovitu stvarnost.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

KKN Neverland Club Beograd