Vojko V u zagrebačkom Domu sportova ‘ispeglao’ publiku s obje strane

Vojko V HIGH5 Dom sportova Zagreb
Vojko V; foto: Marko Plečko

Zagrebački Dom sportova sinoć je bio u znaku Vrućine. Vojka Vrućine. A evo kako je sve počelo…

Predgrupa High5 izlazi u dogovoreno vrijeme (21:30 sati), startajući s pjesmom Lembi crnac sa albuma “Triestri”. Osobe koje stoje iza tog albuma su Luka Radić (Rade Ulica), Sven Tomašević (Hladni), Nikola Seiweth (Naci Snajper), Bruno Rakamarić (Riđi Riđ) i Domagoj Žugec (Žugi). Dečki koji se poznaju iz osnovne škole, do naziva ovog albuma došli su jednostavno kućnim brojem zgrade u kojoj su živjeli – istoimeno samoprozvana banda 33. Nakon što smo otplesali linđo, dočekali smo Spartanca. Ovdje je središnji dio publike parketa odgovorio žešćim poganjem. Podsjetimo, Žugi i Hladni su snimili ovaj hit s KUKU$om. Slijede pjesme: Glavozin, Jackie Chan, Žene gazele.

Vojko V HIGH5 Dom sportova Zagreb
High5

Kapacitet male dvorane u Domu sportova je 3500-3900 ljudi, no osjećaj je bio kao da se prodala koja karta više. Publika s lijeve i desne strane fiksnih tribina uključuje se u ovaj spektakl pridignutim glavama i ponekim smiješkom. Dio je shvatio kako se na zabavi ne sjedi, stoga su ustali i približili se ogradi o koju su se oslonili i predali se ovoj zagrebačkoj trap petorki. Slijedi nešto laganija Otrova u čaj. Publika pali upaljače i bljeskalice te uz lagano njihanje ruku prate bend.

„Jeste se opustili?“ – upitao je Hladni.
„Ev, ja sam zaplak’o!“ – izjavio je jedan od članova.

Završavaju pjesmom Cheez čime su ponovno rasplamsali publiku. Pozdravljaju se konačno u 22:10 završavajući s posljednjom: Kako sam uspio. Publika doziva Vojka V koji je izašao čak sedam minuta ranije od predviđenog u Bach kostimu s pjesmom Bach koju je većim dijelom otpjevala sama uzbuđena publika ponavljajući “Vojko V je Bach!”. Vojko je odgovorio s: „C mol, C mol, G mol, G mol, ajmo!“. Nakon čega odlazi presvući se u casual odjeću.

Vojko V HIGH5 Dom sportova Zagreb
Vojko V

Ulazi u pjesmu Ne može solom na sintiću. Proizvodnja i manipulacija ‘svemirskih nota’ odgovara publici. „Jel se zabavljate? Hvala vam pun kurac. Aj sad ću ja ponavljati ‘Može li buke’, a vi govorite ‘Ne može!’. Može li buke?!“ Publika, naravno, zborski: „NE MOŽE!“ Vojko nastavlja duhovito: „Jel’ vam se sviđa Bach odijelo? Mogli ste mi reć’ da otkopčam šlic. Ajmo dalje.“

Slijedi Cilit bang i Zovi čovika. Je li Vojko bio ičim ošamućen ili uplašen sjajnom energijom iz publike, no u zadnjem dijelu pjesme Zovi čovika Vojko zaboravlja tekst te niže stihove iz glave završavajući s: “Zabijem stick u tvoju mamu”. Publika ga bodri i ovo niti malo ne kvari užitak večeri. Zapravo, ispada vrlo simpatično njegovo priznanje kako je „bijelo, bijeli, bijeli viski“ glavni krivac.

Slijedi Kako to koju završava svirkom na sintisajzeru. „Moram vam priznati nešto. Večeras mi je rođendan. I vama je isto!“ – počinje Rođendan uz Vuka Oreba. Nakon pjesme Kuje i laseri s EP-a AC3PO-a iz Sinesteta (zagrebačko-splitski hip-hop kolektiv), izvlači papir kako bi pogledao što slijedi dalje. „’Oćemo malo Kišu metaka?“ – Swaguša je unijela novi val oduševljenja među publikom. Stvara se (kako to Vojko zatraži) ‘buka za Kedžu’ i publika ga pozdravlja vriskom i pljeskom.

Vojko V HIGH5 Dom sportova ZagrebSlijedi nekoliko pjesama koje je snimao s Dječacima: „Jebiga, to su i moje pjesme! Tu sam naučia sve što sad znam! Može malo buke za Dječake?!“ Pjesma Lovrinac izvedena cajkaškim tonovima uzrok je skakanju i silovitom mahanju iz publike. Vojko je vladao prostorom. „Ae, ae osvitli ih malo! Jeste mladi i ludi, koji je ovo kurac, brate? Aj pusti jednu narodnu, viski me počeo pucat!“ – slijedi pjesma Narodna isto od Dječaka. Ovdje je naložio publiku s kojom je potom izvodio čučnjeve. Smiješna scena, no publika bez zadrške prati. Dječake ispraća pjesmom Meko sranje.

„Iduća pisma o tome kako se sere pun kurac. Ispit na faksu padneš jer sereš. ‘Ajmo malo buke za srednjoškolske traume!“ – ovime najavljuje pjesmu Serem. Čaše su bacane visoko u zrak, ali ne i u Vojka. Komentar iz publike je bio: “Vojko može kaj ‘oće!”. To je svakako bio znak da Vojko jednostavno vlada prostorom male dvorane Doma sportova.

Slijede pjesme: Popaj, Ceca u Parizu – uz Stipu Srdela koji je vidno pod utjecajem… nečega. Nitko ništa ne zamjera. Vojko je tražio ljubav i ljubav se osjećala.

Vojko V HIGH5 Dom sportova Zagreb„Jel’ fali kome paste? Paste, paste… after je u Tvornici“ – ovdje se napokon pridružuje i Huljić, kao tempiran. Publika i dalje budno prati. Nakon pjesme Vojko naglo odlazi.

Publika u čudu, doziva ga zbunjena ovim naglim prekidom koncerta. V se vraća uz riječi: „Pa nisam vas baš nešto čuo? ‘Ajde kad vam nije dosta idemo na mein remix“. Počinje pjesma Marjan koju reper prekida riječima „ne da mi se ovo daj gasi, gasi… ne znam ja pjevat, ja sam reper! Jebiga triba sam upalit High 5“. Ponavlja pjesmu Ne može i završava dočekom zamaskiranog člana u masku Vrisak, skida je i počinje divljanje s članovima grupe High 5 i svih gostiju Vojkova koncerta na stageu uz pjesmu Namazan u Kocki. Vojko zahvaljuje „pun kurac“ i poziva na after u Tvornici.

Koncert Vojka V će se svakako zapamtiti kao jedan od njegovih najenergičnijih nastupa na sceni, nakon čega se publika na putu do idućeg odredišta teško rješava zaglavljenih stihova ove spektakularne večeri.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Vojko V HIGH5 Dom sportova Zagreb

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde