-

Vlasta Popić i Stuttgart Online u Nišu – foto reportaža

Vlasta Popić
Vlasta Popić; Foto: Marija Veljković

Sinoć su se pred odabranom publikom od 50tak ljudi u niškom Feedbacku predstavili bendovi Stuttgart Online i Vlasta Popić.

Stuttgart Online
Stuttgart Online

Stuttgart Online, garažni rok bend koji su Nišlije već imali priliku da slušaju u više navrata, napravio je dobar uvod u petak veče. Bojan Slačala i Marko Barišić su zagrejali publiku i pokazali da su sa razlogom prisutni u vrhovima Top listi godinama unazad.

Stuttgart Online„Planeta Mars“, „Krađa“, „Zašto ćutiš“, „Skeptik“, „Najbolji sin“, „Superheroj“, „Prava stvar“… su hitovi koji su se nizali. Imali smo priliku da čujemo i novu pesmu „Yu Rock“, a za kraj zaokruže priču pesmom „2 miliona ljudi“.

Vlasta Popić
Vlasta Popić

Vlasta Popić trio, punk noise bend iz Hrvatske, po godinama postojanja mlad, ali sa velikim sviračkim iskustvom. Prisutni više od pet godina i aktivni na svim relevantnim demo festivalima. Snimanje njihovog prvog studijskog albuma je nagrada Demofesta u Kragujevcu. Nakon evropske turneje 2014. godine i stotine nastupa, i Niš je dobio zadovoljstvo da čuje ovaj energični bend i predstavljanje albuma „Kvadrat„.

Vlasta PopićŽestoka svirka i zanimljivi glasovi razmrdali su publiku i bacali je „trans“ više puta. Nizale su se pesme: „Ako nisam dobra“, „Djeca“, „Prava stvar“, „Vampiri“, „Maštanje“…

Vlasta PopićAtmosfera je išla uzlaznom putanjom i činilo se da se ne zna kome je to neočekivanije, publici ili bendu. Nakon sat i po svirke i bisa, gde smo videli da simpatična bubnjarka i vokal Tena Rak podjednako dobro se služi basom, možemo reči da je ovo bilo jedno uspešno alternativno veče.

Vlasta Popić