-

EXIT ’14: Vizuelnim spektaklom Pet Shop Boys otvorili EXIT

DSC_0580
Foto: Stefan Savić

Najuspešniji duo u istoriji britanske muzike Pet Shop Boys koji se četiri puta nalazio na vrhu liste najslušanijih pesama u Velikoj Britaniji sa preko 50 miliona prodatih ploča širom sveta priredio je audio-vizuelni spektakl publici koja je uprkos lošem vremenu bila mnogobrojna.

Pet Shop BoysNa Petrovaradin i EXIT došli su u sklopu turneje “Electric” na kojoj promovišu svoj istoimeni album, kojim su postigli najveći uspeh još od albuma “Very” izdanog 1993. godine.

Elektronski pop dvojac koji čine Neil Tennant (glavni vokal, sintovi, gitara) i Chris Lowe (sintovi, vokali) u saradnji sa Es Develin koja je sarađivala i sa brojnim svetskim zvezdama i dizajnirala zatvarajuću ceremoniju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, oduševili su sve prisutne multimedijalnim perfomansom tokom koga su više od četiri puta menjali kostime.

Otvarajuća ceremonija festivala koja je zamišljena kao svojevrstan omaž Nikoli Tesli i koja je otpočela vatrometom bila je ujedno i proslava šezdesetog rođendana Neila Tennanta budući da frontmen deli datum rođenja sa našim najpoznatijim naučnikom. Kako je i predviđeno nastup je počeo u ponoć i trajao sat i po vremena.

Pet Shop BoysBritanci su koncert započeli numerom One More Chance i nastavili sa Face Like That. Nastup su upotpunili i plesači kojima su lica u gotovo svakom trenutku bila prekrivena maskama, između ostalog i maskama minotaura. Usledile su Suburbia, neizbežan hit West End Girls i još jedna numera sa prethodnog albuma Fluorescent.

Uz menjanje kostima i na neki način pozorišnu predstavu kojoj su doprineli neumorni plesači i Es Develin bili su upotpunjeni njenim video radovima koji su se vrteli na ekranu iza dvojca koji je već u poznim godinama. Nakon It’s a Sin dvojac je poseldnji put napustio binu kako bi se presvukli i izveli Domino Dancing, Always on My MInd i Vocal poslednju numeru sa albuma koji trenutno promovišu.

Pet Shop Boys završili su svoj drugi nastup na Exitu uz konfete ostavivši zadovoljnu publiku u čudu budući da je akcenat mnogo više bio na vizuelnom doživljaju celog nastupa.

U toku dana izveštaj sa kompletne večeri, galerija fotografija i video klipovi

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys

Save