-

NaslovnaReportažeVizionarska svirka Vroooma u Nišu

Vizionarska svirka Vroooma u Nišu

arhiva

Jedan od najatraktivnijih domaćih bendova beogradska grupa Vrooom nastupila je u subotu u Nišu u Klubu SKC-a na Pravnom fakultetu. Pre Vroom-a publiku je zagrejao bend iz grada domaćina, grupa Nahty, za koju kažu da predstavlja jedan od najperspektivnijih bendova mlađe generacije na domaćoj sceni.

Nakon par numera ovog benda, ne želeći da publiku drže u neizvesnosti, na scenu su veoma dinamično istupili članovi benda Vrooom. Uz sva ograničenja koja taj prostor nameće (nizak plafon, loša akustika i premala bina) Nišlije su, zahvaljujući trudu organizatora da obezbedi solidan zvuk i svetlo, imale priliku da čuju, vide i uživaju u performansu jednog od naših najzanimljivijih i koncertno najubedljivijih bendova. Kao i svaki put do sada, vodeću ulogu imala je pevačica benda Vanja Milinković, koja osim svojim vokalnim sposobnostima pleni i izgledom, neobičnim plesom, osmehom i krajnje neposrednim odnosom sa publikom. Za posebnu pohvalu je i trud svih članova benda da nađu zajednički vizuelni identitet, tako da na sceni deluju krajnje profi, zanimljivo i svetski.

Preko sat vremena odlične svirke i veoma aktuelan izbor pesama, među kojima su dominirale numere sa veoma uspelog albuma EVOLUCIJA, zadovoljio je i najvatrenije poklonike Vrooom-a u Nišu. Naravno najveće oduševljenje u publici izazvali su prvi taktovi do nedavno aktuelnog MTV Adria hita „Malo vremena“. Osim toga, čule su se i numere „Prolaz“, „Nismo tu“ i „Missreality“, a bend je izveo i nekoliko novih pesama, koje svojim stilom i kvalitetom ne odudaraju od dosadašnjih.

Sve u svemu, vrooomovska kombinacija elektronike, free-jazz-a, kabaretske muzike i standardnog rock-a ponovo se pokazala kao dobitna, i sigurni smo da je Vroom ovim nastupom u Nišu zadržao stare fanove, a i stekao dosta novih.

Što se nas tiče, dok je Vrooom-a, sudbina domaće rock scene je u dobrim rukama. Autentično, vizionarski i, pre svega, obećavajuće.