-

NaslovnaReportažeVeseli Vampiri u Nišu

Veseli Vampiri u Nišu

07_Vampiri
Vampiri; foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je niški klub Feedback ugostio Vampire. Bend koji iza sebe ima pet albuma u 90tim, a koji se ponovo okupio 2012. godine, okupio je u Nišu ljubitelje rokabili i du-vap muzike.

04_VampiriNešto pre 11, počelo je jasnom porukom, odnosno pesmom “Hajde, hajde”, i čini se da su stihove “Hajde, hajde kreni sad, prati ritam, njiši se” svi prihvatili. Usledile su “Ona zna”, “Doo Wop Baby”, “Nemoj plakati”, a masa je pratila vesele tonove. Pesmu “Tinejdžerka” su posvetili svim zaljubljenim tinejdžerkama i onima koje se tako osećaju.

Uz “Ona i ja” smo videli zaljubljene parove koji plešu, i zajedno sa disko kuglama i pločama koje vise u Feedbacku, atmosfera je ličila na scenu iz filma Lajanje na zvezde (ili bar na to neko davno prošlo vreme).

01_Vampiri“Marina”“Plavi grad”,  “Malena”  i  “Beograde” pesme su koje su izazivale osmehe na licima publike, koja je (mahom) bila u tinejdžerskim danima kada su Vampiri stvarali. “Ding Dong” i “Subota uveče” (koja je za ovu priliku preimenovana u “Četvrtak uveče”), trebalo je da označe kraj oficijalnog dela koncerta, ali su i publika i bend bili spremni za bis.

Uzavrelu atmosferu su još više podigli hitovi “Be-be” i “Spejs Džeronimo”. Izveli su i “povratničku” pesmu iz 2013. godine “Put za pravi put” i završili nastup pesmom “Rama Lama”.

Može se reći da je ovo bilo jedno veselo veče u Nišu, u kome je publika uživala, zahvaljujući veselom i dobro uvežbanom bendu. Sledeći nastup Vampiri imaju 17. maja u pančevačkoj dvorani Apolo.

06_Vampiri

02_Vampiri