-

Veliki Prezir: Svetlost i dim u Nišu

arhivaU niškom klubu Feedback sinoć je nastupio beogradski alternativni bend Veliki Prezir. Kao predrgupa nastupile su Nišlije Plastic Sunday.

Koncert je otvorio niški bend Plastic Sunday nešto pre ponoći. Bend čija karijera definitivno ide uzlaznom putanjom pokazao je da u svom gradu ima solidnu bazu fanova. Uvežbanost i karakterističan zvuk su verovatno dve najbitnije stvari zbog kojih je ovaj bend sve popularniji. Nakon oko sat vremena nišlije su binu prepustile Velikom Preziru.

Solidno popunjen klub nestrpljivo je čekao početak koncerta. Nešto pre jedan na binu su izašli članovi benda Veliki Prezir predvodjeni pevačem i gitaristom Vladimirom Kolarićem-Koletom. Alternativni bend, sa sada već kultnim statusom, od samog početka koncerta krenuo je sa energičnom svirkom. Melodične a u isto vreme bučne pesme su odjekivale klubom. Publika je, za promenu, ispratila energiju benda i nije bila statična već se njihala u ritmovima pesama „Dobro je“, „Samo tebe znam“, „Da“. Odsvirali su neke od najpoznatijih pesama iz svoje skoro dvadeset godina duge karijere, uključujući i pesme sa zadnjeg EP-ja. Nisu izostale ni pesme kao što su to „To“ za koju su gitarista Robert Telčer i basista Boris Mladenović zamenili uloge, dok je Kole svirao usnu harmoniku, kao i „Okean“, obrada benda La Strada u kome je svirao bubnjar Velikog Prezira Robert Radić.

Nakon sat i po vremena koncert su posle bisa priveli kraju i ostavili publiku da sa osmehom na licu isčekuje povratak benda u Niš.

Bend Veliki Prezir je ovim koncertom nastavio turneju povodom promocije EP-ja „Svetlost i Dim“ koji je zadnjega dana prošle godine izašao na vinilu za izdavačku kuću Odličan hrčak.

foto: Marija Veljković