-

Naslovna Reportaže Veliki koncert Riblje Čorbe u Areni

Veliki koncert Riblje Čorbe u Areni

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Koncert je poceo oko 22h tako sto je 15-ak motore izasle ispred bine, na jednom od njih se dovezao i Bora Djordjevic.

Koncert je otvoren pesmom ,,Ostacu slobodan” , a usledile su “Srbin je lud”, “Nojeva barka”… da bi posle par pesama za razmrdavanje krenuo sa serijom baladica poput “Jedino moje”, “Ljubav ovde vis ene stanuje”…Pa dolazi na red i unplugged deo, kad svi uzimaju akusticne gitare i sviraju “Vetar duva,duva” i “Nemoj sreco, nemoj danas”.

Zadnjih posla sata koncerta (od ukupno 2 sata koliko je trajao koncert) je bend nastupao uz pratnju hora i simfonijskog orkestra, svirajuci pesme “Dobro jutro”, “Anjdele”, “Ostani djubre do kraja”, “Kada padne noc”…Pred sam kraj koncerta Corba je odpevao zeljno iscekivanu “Lutka sa naslovne strane” kojom je po mom misljenju i trebao da zavrsi koncert, ali ne usledila je nova i publici nepoznata pesma koju jedan deo publike nije ni odslusao jer se uputio ka izlazu. Ta nova pesma je oznacila kraj ovog dvocasovnog koncerta koji je samo jedan u nizu prosecnih koncerata koje je priredio Bora Djordjevic. Scenski nastup i sama organizavija koncerta (tu spada i obezbedjenje) je bilo vrhunski odradjeno ali samo Borino Izvodjenje je bilo ispod standarda jednog koncerta u Areni. Ako se neko ludo proveo na koncertu tu je publika koja je bila na terenu. Sto se tice tribaina barem scena koju sam ja mogu da vidim su stariji gradjani koji su sedeli i skrstenih ruku gledali koncert. COrba nije priredio mnogo uzivanja maldima jer je propustio mnoge hitove poput “Kad hodas”, “Kako je lepo biti glup”, “Rokenrol za kucni savet”, “Nemoj da ides mojom ulicom”, “Pravila,pravila”, “Volim, volim zene”…znaci mladima koji slusaju rokenrol (zadnji put kad sam proverio Bora Corba se predstavljao kao R’n’R muzicar) nije pruzeno mnogo zabave. Sa moje tacke gledista koncert je bio odrzan za stariju Beogradsku publiku u fazonu jednog prijatnog vecernjeg izlaska. A da ne spominjem politicke ispade. Kao zakljucnu rec cu napomenuti da koncert nije bio vredan mog dolaska cak iz Nisa.

Pored gore navedenih pesam na koncertu su svirane i: Amsterdam, Bilo je zena, Avionu slomicu ti krila, Dva dinara druze, Gagsterbajterska, Zelena trava doma mog, Ja cu da pevam, Kad sam bio mlad, Ljubav ovde vise ne stanuje, Necu da ispadnem zivotinja, Sponzori…