-

NaslovnaReportažeVatreno krštenje uz S.A.R.S.

Vatreno krštenje uz S.A.R.S.

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

arhiva

Beogradski bend S.A.R.S. prvi je puta gostovao pred osječkom publikom u subotu, 29. siječnja 2011. Bilo je to pravo vatreno krštenje u klubu Mini teatar, uz pjesmu, ples i, naravno, rakiju.

Koncert je započeo pjesmom Mir i ljubav, a uslijedile su pjesme kako sa starog albuma S.A.R.S., tako i s novog Perspektiva, za koji su naglasili da se može besplatno skinuti putem Interneta.

Nakon žarenja i paljenja uz To rade, Ana, Može i drugačije, došlo je do eksplozije uz pjesmu Rakija. Pjevaču Žaretu jedna je djevojka iz publike na pozornicu donijela bočicu rakije, on je otpio gutljaj, vidjelo se da je zadovoljan, a zatim je upitao koja je to rakija. Iznenadio ga je odgovor koji je dobio – bila je to sarsovača! Odjednom se odnekud stvorila i velika boca rakije, a svaki je član benda prije predstavljanja morao otpiti bar gutljaj: Bora (klavijature i harmonika), Đole (bas), Lukac (gitara), Tihi (bubnjevi), Sanja (prateći vokal), Pera (saksofon i trombon) i, naravno, Žare (pjevač). Najveći su vrisak i aplauz dobili Sanja, za koju je Žare rekao da bi mogla u solo vode, i Pera, koji je čak sišao s pozornice kako bi zagrlio nekoliko najvećih obožavateljica. Pjesma Rakija bila je vrhunac koncerta, a odmah je za njom uslijedio i sad već legendarni Buđav lebac.

Malo je reći da je publika čitava dva sata bila u deliriju. Bend je zato bio prezadovoljan, Žare je u nekoliko navrata rekao da su prvi put u Osijeku, ali da će doći opet jer se vidi koliko obožavatelja imaju tu i kako osječka publika zna napraviti odličnu atmosferu.

Jasno je da su se morali vratiti na bis, i to nekoliko puta. Prvi su puta odsvirali pjesmu Klovn sa Žaretom na akustičnoj gitari. Pokušali su otići, ali publika je tražila još pa su ponovili Ratujemo ti i ja. Ni to nije bilo dovoljno. Obožavatelji su tražili da sviraju pjesmu Đuričko, a onda se pojavio Tihi i rekao: “Ma kakav Đuričko?!? Evo vam još jednom Debeli lad!” Koncert su završili pjesmom Buđav lebac koju je skoro u potpunosti otpjevala sama publika.

Sve u svemu, jedan jako živ koncert, koji ne bi bio toliko uspješan da je izostala besprijekorna publika!

Foto: Marina Kompar