-

NaslovnaReportažeVan Gogh u Beogradu

Van Gogh u Beogradu

arhiva

Beogradski sastav Van Gogh je održao koncert u Beogradskoj Areni 19. 5. 2007.

Koncert je počeo oko pola 10, što znači da nisu puno kasnili. Arena je bilo puna, ali nije bilo gužve. Nije bilo nikakvih predgrupa ili sl. Koncert je trajao dobrih 2 i po sata, tačno do ponoći.
Koncert je počeo pesmom Kolo-Ludo Luda. Posle nje i još jedne pesme sa novog albuma – Vrteške, svirali su i starije stvari, uključujući: Kiselina, Za Godine Tvoje, Tanka Nit, Mama…
Koncert je imao i akustični deo, posle kojeg je sledila mala pauza, koja je služila kao uvod za Neko te Ima Noćas. U stilu Van Gogh-a na zadnjoj pesmi (Spisak Razloga) pozvane su devojke iz publike da igraju na bini.

Takođe su se na pauzi preko video bima puštale najzanimljivije izjave iz „Van Gogh Ispovedaonice“. Mene je mrzelo da kažem nešto, mada sam mogao, jer sam imao kartu za sever, gde je upravo Ispovedaonica bila i postavljena. Dobio sam i kupon koji ću poslati da dobijem DVD sniamk ovog koncerta.

Interesantno je da su vizuelno dooosta podsećali na Green Day. Đule je bio obučen u crno odelo sa crvenom kravatom, marširao je binom poput Billie Joe Armstrong-a, a bile su i druge sličnosti. Iako mi se ovo nije sviđalo, to mi nije pokvarilo opšti utisak.