-

Uspješno završen Kastel Rock Fest part 2

Oblačno i prohladno veče prošlog petka nije spriječilo posjetioce da uživaju u drugom dijelu Kastel Rock Festa koji se održao u Banjaluci. Iako slabije posjećen u odnosu na prvi dio festivala (dijelom zbog otkazanog nastupa Električnpg orgazma), Kastel Rock Fest je pokazao da može bez problema da bude dostojan nasljednik Mjeseca muzike.

Prvi bend koji je izašao na ljetnu pozornicu tvrđave Kastel bio je beogradski Stereo Tip, koji je počeo sa zagrijavanjem nekih stotinjak pridošlih posjetilaca, a s obzirom da je ovo bio njihov prvi nastup u Banjaluci dali su sve od sebe da se predstave svojim potencijalnim fanovima.

Hrvatski sastav Vatra, trenutno veoma medijski aktuelan sa singlom i spotom sa Damirom Urbanom, iako takođe prvi put pred banjalučanima, pokazali su da sa imaju mnogo štošta da pruže s obzirom na diskografski „staž“ kojim raspolažu. Takođe, ovim nastupom su promovisali svoj novi album, a tokom njihove svirke broj posjetilaca počeo je vidno da se uvećava, očigledno spremajući teren za apsolutne zvijezde večeri.

Ono što su Laibach pokazali okupljenim fanovima nije bilo ništa manje nego se od njih očekivalo. Savršen zvuk podvučen performansom koji nedvosmisleno pokazuje njihov stav prema aktuelnoj političkoj situaciji u svijetu i kod nas, te standardno odlična vizuelizacija njihovih poruka putem postavljenih video-zidova, samo su potvrdili kultni status slovenačkog benda kao jednog od najoriginalnijih u cijeloj Evropi.

Bez obzira na nedolazak Električnog orgazma, i iako je posjećenost drugog dijela bila skoro prepolovljena (čija se „krivica“ ogleda vjerovatno u odabiru bendova), Kastel Rock Fest part 2 je sasvim uspješno završen i organizatori iz Front Stage-a mogu biti sasvim zadovoljni jer su još jednom pokazali da im je na prvom mjestu kvalitet bendova, nastupa, ozvučenja, rasvjete i svega ostalog što krasi jedan ozbiljan rock festival.