-

„Underdogsi“ promovisali album prvenac

Underdogs (6 of 14)
Foto: Biserka Jovanović

Sinoć je bend Underdogs u niškom Feedbacku promovisao svoj prvi album. Ovaj niški old school bluz sastav je nakon gotovo tri godine objavio album pod nazivom „Hero and the devil“.

Underdogs (14 of 14)Bile su izvedene kako pesme sa albuma, tako i obrade koje oni inače izvode na svojim nastupima. Kao podršku imali su mnoge muzičare, koji su im pomogli da čitava promocija prođe najbolje moguće.

Pola sata pre ponoći započeli su nastup pred mnogobrojnom publikom, a Feedbackom je počeo da odzvanja zvuk usne harmonike, koju je svirao Ivan Veljković, uz pesmu „Blues this morning“. Na samom početku bilo je jasno da će to veče biti veče kvalitetnog i dobrog bluza.

Prvih nekoliko pesama zajedno sa Nikolom Stojanovićem (bubanj), Petrom Milosavljevićem (bas gitara), Stefanom Vasiljevićem (klavijature) i Darkom Ignjatovićem (gitara i glas) odsvirali su i Bane Đorđević, iz nekadašnjeg sastava Neckbone, i malopre pomenuti, Ivan Veljković.

Pošto se atmosfera lagano zagrevala, na bini je ostala samo „fantastična četvorka“, kako su sami sebe u šali nazvali. Najpre su odsvirali prvu pesmu sa albuma „You upset me baby“, koja je, kao i ostale, bila ispraćena aplauzom. Posle ovog, uslovno rečeno, laganijeg uvoda, publiku su razdrmali pesmom „Sell my monkey“, koju su izveli zajedno sa Lazarom Petrovićem i Mihajlom Tatićem iz mladog bluz sastava The Jam Station. Publika je najpre bila veoma uzdržana, ali jednostavno nije mogla da ostane ravnodušna i lagano su svi krenuli da plešu, dok su se oni malo stidljiviji njihali uz zvuke gitare. Usledile su pesme „King’s blues“, „Traveling blues“, „You’ll be mine“, a onda i poslednja numera sa njihovog albuma „So cold“, koja je, kako se činilo, najbolje prihvaćena od strane publike, koja je prepoznala neverovatnu emociju koja je njome prenešena. Pesmu „Automatic blues“ izveli su uz pomoć Milice Marjanović, koja je svojim neverovatnim glasom doprinela joše većem užitku u muzici.

Underdogs (5 of 10)Za sam kraj nastupa odsvirali su obrade neverovatnih numera „Little Wing“, „Roadhouse Blues“ i „I got my mojo“, a u tim trenucima na bini su im se pridružili i svi gosti na obostrani užitak publike i samih muzičara. Neverovatnoj atmosferi doprinela je sama muzika,ali i odnos koji je bend ostvario sa publikom. Sam pevač je u jednom trenutku sišao sa bine i svirao okružen publikom, koja je bila veoma raznovrsna. Bilo je tu i mladih i nešto starijih ljubitelja bluza, koji su umeli da prepoznaju kvalitet i nagrade neverovatan talenat gromoglasnim aplauzima.

Svi koji su se sinoć našli u Feedbacku, mogli su da kupe njihov novi album po veoma pristupačnoj ceni od 200 dinara. Na njemu se našlo 10 pesama, od koji je osam autorskih i dve obrade Jimija Hendrixa. Za sve one koji to žele mogu kupiti ovaj album, mada je naglašeno da će se on svakako naći i na internetu. Jedno je sigurno, a to je da je domaća bluz scena osvežena novi albumom, koji je dugo iščekivan, ali je svakako ispunio očekivanja, koja su, moramo priznati, bila veoma velika. Ukoliko ste ljubitelji bluza, a propustili ste priliku da Underdogse čujete sinoć, obavezno poslušajte njihov album. Nadamo se da ćete uživati onoliko dobro koliko i sama publika sinoć.

Underdogs (13 of 14)