-

Ugodna večer uz KKN i Darkwood Dub: „Neka dugo živi Rock ‘n’ Roll!“

Darkwood Dub 01
Foto: Arhiva

Kao što to i inače biva s koncertima koji se održavaju u starom kinu „Europa“, organizacija koncerta bendova Darkwood Dub i Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) bila je na vrhunskoj razini i zadovoljavala je sve uvjete vrhunske svirke. Dan žena, poznatiji kao 8. mart, svakako je upotpunjen u ovom opuštajućem glazbenom iskustvu i pozitivnim vibracijama koje su vladale dvoranom.

Koncerti većih bendova većinom počinju sa zakašnjenjem od 40-ak minuta do sat vremena, ono što je bilo drugačije sinoć je to što su se momci iz KKN-a na binu popeli već nakon samo 10-ak minuta. Kada je koncert najavljen u 22h, a krene u 22:10 znate da će ova svirka biti drugačija od prethodnih koje ste doživljeli. Sat vremena koliko je nastupao KKN i skoro dva sata sviranja Darkwood Duba stvarno i jesu bili drugačija svirka od velike većine onih koji su u ponudi Osijeka.

Brojčano je publiku bilo teško prebrojati jer se dvorana stalno punila, iako nastup KKN-a kao predgrupe nije zabilježio jako veliki broj posjetitelja. Nakon razgovora s nekoliko posjetitelja koncerta otkrio sam da je razlog u tome što su svi mislili kako će nastup kasniti barem sat vremena pa su tako neki propustili pola, a neki cijeli nastup KKN-a. Vidjelo se da je publika koja se u „Europi“ našla od početka uživala, pljeskala je i vikala pozdrave i podršku bendu nakon svake pjesme. Iako dvorana nije bila krcata da ste se jedva mogli kretati, bila je popunjena do posljenjeg mjesta, a je između benda i publike vladala ugodna i topla atmosfera.

Sam nastup KKN-a odrađen je vrhunski, pjevač Oliver vidno raspoložen, bio je oduševljen prvim nastupom u Osijeku. Rekao je da su uvijek bili tu negdje okolo, ali nikada tu gdje su sada. Pjesme kao „Prekidi Stvarnosti“, „Deveti život“ i mnoge druge uz njihov ritam tjerale su publiku na opušteno kretanje i gibanje. Oliver je tijekom nastupa održavao komunikaciju s publikom, neke od posjetitelja je čak i jako dobro primijetio, pa im je poručio neke stvari s bine. Njegov specifičan glas ostavio je bez teksta mnoge koji su se našli na koncertu, jer kristalno jasno čuti takav vokal uživo svakako nije nešto što možete poslušati svaki dan. Za kraj nastupa ispunio je želju publike koja je vikala „Divni Dani“ u nekoliko navrata pa su momci tako izveli i tu pjesmu. Svakako ispuniti želju publike lijep je način za završiti svoj nastup, ako uzmemo u obzir da im je to prvi nastup u Osijeku. Vjerujem da će idući biti još posjećeniji.

Nakon KKN-a na scenu stupa Darkwood Dub, glavne zvijezde večeri. Bend koji ima dva desetljeća postojanja iza sebe širio je energiju s bine kakvu mnogi mlađi bendovi ne mogu. Pjesme kao „Šećer“, „Sudar“, „Dišem“ i ostale stvari iz repertoara približile su publiku bliže bini i tjerale na plesanje. Dva sata sviranja svakako su bila i više nego dovoljna za čuti kvalitetu ove glazbe, no da je svirka trajala i do samog jutra, vjerujem kako bi publika ostala na nogama.

Neki od posjetitelja rekli su kako im je vrhunac pozitivnog vala koji bend šalje bio za vrijeme posljednjih nekoliko pjesama i bisu. Lijepo je bilo vidjeti generacijski mješovitu publiku, od mlađih generacija pa do nešto starijih, kako uživaju većinom sa svojim boljim polovicama. Darkwood Dub i njihov koncert svakako je bilo nešto što se moglo pokloniti svojoj ljepšoj polovici kao poklon za Dan žena.

Opis događaja glasio je „Onaj tko je došao plesati – plesao je. Tko se došao opustiti – opustio se.“, a nakon sinoćnjeg koncerta možemo reći da je opis svakako doživljen u punom smislu tog slogana. Tri sata ispunjena kvalitetnom glazbom, podržanom kvalitetnim prostorom i organizacijom uz odličnu i opuštenu publiku. Za kraj možemo reći ono što je za vrijeme nastupa rekao i Oliver: „Neka dugo živi Rock ‘n’ Roll!“.