-

Twisted Metal Mania u Nišu

Twisted Tales
Twisted Tales, foto: Ivana Božić

Jedno veoma interesantno veče za sve ljubitelje čvrstog gitarskog zvuka, održano je sinoć u klubu Black Stage u Nišu. Britanski bendovi The Colony i Other Eyes Wise nastupili su uz podršku domaćih i u Nišu uvek rado viđenih komšija iz Kuršumlije, Twisted Tales.

The Colony 1
The Colony

Metal petorka iz Škotske, The Colony je imala priliku da se po prvi put predstavi Nišlijama, i to su uradili besprekorno. Neočekivano veliki broj ljudi, izimajući u obzir to da je radni dan i da velika većina bendova koja je na proputovanju svira pred ne više od pet ljudi. Muzika koju izvode je veoma interesantna, modernija varijanta heavy/thrash metala, sa odredjenim prog elementima. „Generation Lost“, „The Hunter“, „New Horizons“ samo su neke od pesama koje je bend predstavio publici. Veoma dobar i energičan nastup koji se publici dopao, pa ih je pozvala na bis. Počastili su publiku sa obradom legedni heavy metala, Iron Maiden „Hallowed be Thy Name„, te se uz velike ovacije povlače sa scene.

Other Eyes Wise
Other Eyes Wise

Nakon kraće pauze, binu zauzima stoner/groove metal trojka iz Londona, Other Eyes Wise. U pitanju je uigrana ekipa, koja je ponudila nešto sasvim drugačije od predhodnog benda. Svojim dugim pesmama su malo iznenadili publiku, koja kao da nije bila spremna a ni dovoljno upoznata sa repertoarom, pa se klub poprilično ispraznio. Bend se i pored toga poneo maksimalno profesionalno i svoj deo odradio bez problema. „Decade of Struggle“, „Beyond Belief“ su samo neki od naslova pesama koje su predstavili publici. Manji problemi sa zvukom su brzo rešeni, pa je bend polako priveo svoj nastup kraju.

Twisted Tales 1
Twisted Tales

Za sam kraj, u neku ruku domaćini, bend iz Kuršumlijekoji su u Nišu uvek rado viđeni, Twisted Tales. Trojka koja ima svoju priču, ne podleže trendovima prisutnim na domaćoj sceni i ovo im je bio nastup nakon skoro godinu dana. Od samog starta bend kreće sa žestokim rifovima. „Being Supreme“, „Troops of Twisted“, „Colony is Sleeping“… gitarista Miša je još jednom pokazao vrhunsko umeće na gitari. Ritam sekcija veoma precizna, a bend se u kratkim pauzama veoma opušteno i prijateljski obraćao publici.

Negde na sredini nastupa prezentovali su, kako su inače i najavili, dve nove pesme, „Hatesong“ i „Bringer of the Woe“, koju je publika izuzetno dobro prihvatila, pa nema sumnje da će novi album biti pravi pogodak i osveženje za domaću metal scenu. Do kraja smo čuli još „Gods of Decay“, „Nova Švabija“, kao i obradu Pantere „Fucking Hostile“. Za sam kraj moram da napomenem da je ovo jedan od najboljih nastupa benda Twisted Tales u Nišu.

Nakon završetka jedne lepe metal večeri, članovi pomenutih bendova su nastavili druženje sa publikom do ranih jutarnjih časova.

publika

Save