-

Tvrdi zvuci u Domu Omladine uz Sharks, Snakes and Planes i Bolesnu štenad

Bolesna Štenad
Bolesna štenad / foto: Nemanja Đorđević

Ove subote „Amerikana“ je ugostila sastave Sharks, Snakes and Planes i Bolesna štenad i time servirala agresivnu poslasticu. Kao uvod u raznovrsno veče prisutni su mogli da čuju jedan nov bend, Vizelj, koji je januara ove godine izbacio prvi EP.

Prednost da otpočnu imali su oni najmlađi, tako je Vizelj predstavio njihov spoj psihodelije, panka i grandža. Publika je mogla da čuje jedan eksperimentalni program što nije čudno za svežije sastave. Trake su se nizale sa njihovog prvog EP-a, a najviše je pažnje uzela „Idemo gore“. Trenutno rade na svom debi albumu koji neće biti nešto svakidašnje po onom priloženom što su prisutni upijali u Amerikani.

Sharks Snakes And Planes
Sharks Snakes and Planes

Sharks, Snakes and Planes su otpočeli sa „I wanna do it with you“ i time u salu privlačili publiku koja je pozamašno ispunila prostor. EP-om „Nebeska mehanika“ upoznali su mnoge slušaoce sa svojim grandž-alternativnim zvukom. Usledila je „Mi plovimo jugom“ i zagrejala publiku za agresivnije note. Povukli su „Rrđavi obarač“, a odgovor na to je bila gurka koja je postepeno prerasla u šutku. Nisu spuštali intenzitet pa je krenula numera „Crni gnoj““ koju su prisutni energično ispratili. Bend je najavio novi materijal za proleće naredne godine, već napravio odličnu podlogu sa EP-om i privukao pažnju našem muzičkom regionu. „Drug“ je usledila kao uvertira za „Nebesku mehaniku“ kojom karakteristično stavljaju pečat na njihov nastup. Publika se nakon ove numere oduševljeno oprostila od izvođača.

Bolesna Štenad
Bolesna štenad

Petominutni muk su prekinuli članovi benda Bolesna štenad, ne samo zvukom već i njihovim izgledom, namazani ratničkim bojama u stilu afričkih plemena. Započeli su pesmom za koju su pre dva dana izbacili spot, „Život je lep“, a produžili numerama „Himna“ i „Izbacivač“. Bio je na redu „Letnji hit“ pa su se prisutni uz satirčne reči i tvrd zvuk razigravali u konfornoj sali. Sprdnja u interakciji sa publikom je bila neizostavna u pauzama između pesama i time predstavljala pozitivan uvod za pank kompozicije ovog sastava. Slede „Vikend“ i „Kuc kuc ko je“, a izvođači na svaki mogući način animiraju publiku. Pesma koja je doživela prvo vizuelno izdanje sastava, „Infostan“, ubacila je prisutne u euforiju koju su mahom ispoljavali fizički. Šta su obojeni momci pružili prisutnima može se nazvati kvalitetnom zajebancijom.

Ova subota je bila rezervisana za ljubitelje oštrijeg zvuka. Spektar žanrova je bio širok, otpočet je psihodelično sa svežim zvukom Vizelja, pa se nastavio alternativnim miksom od strane Sharks, Snakes and Planes i na kraju završio satiričnim pankom Bolesne štenadi.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sharks Snakes And Planes

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=m23T1ijy4NA]