-

Tricky oduševio nastupom na Demofestu

Sinoćnjim nastupom takmičarskih bendova otvoreno je drugo veče najpoznatijeg demo festivala u regionu, banjalučkog Jelen Demofesta. Da je žiri imao težak zadatak pokazuje činjenica da je čak sedam bendova prošlo visoke kriterijume koji su bili uslov za ulazak u finale. Revijalni deo obeležio je koncert Tricky.

Ppublika će na finalnoj večeri ponovo slušati Dub Rebellion iz Brčkog, Asthetic Empaty iz Sarajeva, Bitipatibi iz Beograda, The Schtrebers iz Beograda koji su osvojili 24 boda, te Big Bug iz Pirota, Indigo Pop iz Podgorice i Plastic Sunday iz Niša sa po 23 boda, dok su ostali bendovi dobili po manje od 10 bodova.

Drugoplasirani bend prošlogodišnjeg festivala Kuriri su se predstavili kao prvi revijalni izvođač, nakon čega su binu prepustili jednoj od ključnih figura današnje muzike, Tricky-ju. Da se radi o vrhunskom majstoru undergrounda kojem je muzika u prvom i jedinom planu, pokazali su već prvi taktovi njegovog pratećeg benda i jednostavna scenografija bez nekog pretjeranog osvjetljenja. Pravu histeriju, međutim, izazvala je izvedba pjesme „Ace of Spades“ prilikom koje su se fanovi Tricky-ja pridružili umjetniku na sceni. Iako je posjećenost druge večeri bila vidljivo manja nego prvog dana, svi se slažu da je nastup Tricky-ja bio daleko ispred nastupa Kelis u svakom mogućem kontekstu, a tome je svakako doprinijela i Tricky-jeva susretljivost kada je u pitanju neoficijelno druženje sa publikom Demofesta.

Večeras nas očekuje finale u kojem će se za prestižne nagrade takmičiti 12 demo bendova, nakon kojih će nastupiti prošlogodišnji pobjednici Threesome kada će i predstaviti svoj album „Chasing the Car Bandits“. Zatim će revijalne zvijezde večeri reggae metal sastav Skindred, publici svirati pjesme sa novog albuma „Union Black“, zbog kojeg se trenutno nalaze na promotivnoj turneji, i po njihovim riječima „fanovi od nastupa benda Skindred treba da očekuju vatromet bez vatrometa“. Za one kojima ni ovo ne bude dovoljno zabave, za after party biće zaduženi Big Bud i Necone.

Ulaz na Demofest košta 10 KM ili 5 evra, a program počinje u 20.00h.