-

NaslovnaReportažeTotalni Klošari i Škart: Pank koji volimo

Totalni Klošari i Škart: Pank koji volimo

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Totalni Klosari, foto: Nenad Tanasković
Totalni Klosari, foto: Nenad Tanasković

Bendovi Totalni Klošari iz Niša i Škart Kosovske Mitrovice održali su zajednički nastup u niškom klubu Black Stage.

Škart
Škart

Dok se publika skupljala u klubu Black Stage, nakon četdesetominutnog zakašnjenja, na binu je izašao mladi pank-rok bend Škart iz Kosovske Mitrovice. Veče su otvorili pesmom „Ne“ benda Ritam Nereda, a nakon toga su odsvirali i nekoliko svojih autorskih pesama u pank-rok maniru. Nakon toga, pred kraj svog skoro jednočasovnog nastupa, kao poslednju odsvirali su pesmu Goblina – „Ima nas“, koja je atmosferu u publici dovela do usijanja.

Totalni Klosari
Totalni Klosari

 

Pola sata pre ponoći, klub je bio pun i na binu izlaze Totalni Klošari i počinju pesmom „Ajde“. Nakon toga su premijerno izveli svoju novu pesmu. Najveće ovacije publike doživeli su kada su svirali njihove najpoznatije pesme od kojih su neke: „Diskoteka“, „Džeki vid a gan“, „Odlazim“, „Sećanje“, „Klasika“… Tokom tih pesama publika je prvila šutke, a neki su se čak dohvatili mikrofona i pevali.

Nakon jednoipočasovne svirke, oko jedan sat posle ponoći, atmosfera doživljava vrhunac kada Totalni Klošari izvode pesmu „Radnički znaj“ tokom koje je, sada već tradicionalno, neko iz publike upalio baklju.

pubika