-

NaslovnaReportažeTotalni Klošari i Kojekude: Totalno iskren punk

Totalni Klošari i Kojekude: Totalno iskren punk

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator
Totalni Klošari; foto: Vukašin Stanojević

Lokalni punk veterani Totalni Klošari i mlade snage Kojekude priredili su zanimljive nastupe u niškom klubu Black stage.

Već oko 22 časa, kada je bio najavljen zvaničan početak koncerta, u prednjem delu Black stagea stvorila se prilična gužva, dok je koncertni prostor gotovo do polovine nastupa benda Kojekude ostao polupun. Na jednom od stolova u prednjem delu kluba mogli su se pazariti diskovi i majice Totalnih Klošara po prihvatljivoj ceni.

Kojekude
Damjan Anđelković, Kojekude

Koncert je otvorio bend Kojekude. Ovaj bend i dalje prati rutu koju je zacrtao nekadašnji KZP.  Pored toga što sviraju pesme s prvog albuma KZPa, u njihovom repertoaru te večeri mesto su našle i njihove nove pesme u punk-rock maniru.

Frontmen Damjan i dalje nosi onu kreativnu energiju, poznatu još iz KZP ere, samo što su sada KZP pesme dobile malo zreliju interpretaciju iako pola benda čine nekadašnji članovi KZPa. Inače, za dve nedelje (20. marta) bend Kojekude ponovo nastupa u istom prostoru sa niškim bendom Bitange.

Totalni_klosari
Ljuba Mitić, Totalni Klošari

Nakon što je Kojekude propisno zagrejao publiku, usledila je kraća pauza a zatim su momci iz Totalnih Klošara, jedan po jedan, počeli da se penju na binu. Oštri pogledi i reski rifovi ispunjavali su klub dok im je tempo za bubnjevima, umesto Bože, diktirao Mitrovski.

Energičan početak nije uspeo da popuni prazninu ispred bine tako da je frontmen Ljuba pozvao ljude da se slobodno približe što su oni kasnije spontano i učinili a neki su se čak na trenutke peli na binu i pevali refrene.

Na trenutke beskompromisni ali na nivou zadatka, Totalni Klošari prošetali su kroz svoj zavidan repertoar i publiku polako ali sigurno vodili ka kulminaciji.

Kada je Ljuba najavio kraj nastupa iz publike se zaorio refren himne “Radnički znaj“ i bend se onda samo uključio muzičkom pratnjom a atmosfera je dodatno podgrejana bakljom koja je ceo klub ispunila dimom tako da je publika nakon završetka pesme relativno brzo napustila koncertni prostor.

Ovim koncertom Totalni Klošari otvorili su svoju sezonu sviranja tako da ih u narednom periodu očekuju nastupi širom Srbije koji će blagovremeno biti najavljeni.