-

Tobija pobednici Battle festa broj 5

tobijaU sredu, 7. oktobra u beogradskom klubu Danguba održano je peta po redu „Bitka za pivo“ iliti Battle Fest. Organizator je i ovoga puta bila umetnička asocijacija Kluba 9. Te večeri se takmičilo 6 bendova: Prekid Filma, Tobija, San Debelih Žena, Static, Original Sin i Bekstvo iz L.A. Zmija. Za vreme revijalnog dela nastupao je pobednik jedne od ranijih takmičarskih večeri, Monera.

Kao što smo već navikli, prisustvovali smo žanrovski „mešanoj salati“. Danguba je kao po običaju bila prepuna ljudi željne dobre muzike. Svaki bend se za nepunih tridestak minuta na pristojan način predstavio publici. Sam program je nešto kasnije počeo, a otvorio ga je bend pod imenom Prekid Filma. Najzapaženije nastupe u Dangubi imali su beogradski sastav Tobija, Bekstvo iz L.A. Zmija, San Debelih Žena kao i Static koji je svirao poslednji. Što se revijalnog dela tiče Monera je izašla iz anplagd odela i prikazala nešto čvršću svirku.

Na samom kraju večeri saopšten je i pobednik, a to je bio sastav Tobija. Drugo mesto je osvojio bend Static, a treće Bekstvo iz L.A. Zmija.

Naredno takmičarsko veče biće održano sredinom novembra, a veliko finale biće u decembru u sali Studentskog kulturnog centra. Svi bendovi sa autorskim stvarima se i dalje mogu prijaviti na sajtu Kluba 9.