fbpx

-

Naslovna Reportaže Thin Lizzy u Domu sindikata 04.10.2008.

Thin Lizzy u Domu sindikata 04.10.2008.

arhiva

Veceras je odrzan koncert legendarne rok grupe Thin Lizzy, tacnije, onoga sto je od nje ostalo. Pred punim Domom sindikata, momci su se zaista pokazali kao izvrsni muzicari. Nisu izostale zapaljive gitarske deonice i spektakularno, egzibiciono sviranje bubnjeva. Na zalost, pravi muzicki ugodjaj pokvarilo je ne bas sjajno ozvucenje. I koncert je bio nedopustivo prekratak. Iako je poceo sa minimalnim kasnjenjem, imao se utisak da se jos brze zavrsio, potrajao je manje od sat i po vremena.

Posto sam kartu uzeo na vreme, imao sam privilegiju da budem smesten u prvom redu, direktno ispred bine. Uz zvuke policijskih sirena, bend je izasao na scenu i zasvirao legendarnu “Jailbreak”. John Sykes se stvarno pokazao kao izvrstan, harizmatican frontmen i vanserijski gitarista, a i Scott Gorham nije zaostajao u svojim klasicnim solazama i trikovima sa wah wah pedalom. Jako lepo su se uklopili i u nezaboravnim Thin Lizzy gitarskim duelima. Tommy Aldrige je nakon pesme “Sha la la” imao priliku da nas impresionira jednom od svojih cuvenih bubnjarskih egzibicija koja je ukljucivala i sviranje golim rukama i boksovanje timpana i cinela. Jednu od njegovih solaza imao sam prilike da cujem i na koncertu Whitesnakea. Ova danas bila je nesto manje vratolomna ali je uzitak bio stajati na samo 5 metara od njega dok se prepusta “kreativnom ludilu”. Zvanicni deo koncerta zavrsen je sa “Cowboy Song” i “The Boys Are Back In Town”, tradicionalno odsviranim u nizu, a nakon krace pauze bend se vratio na bis i odsvirao “Cold Sweat” i “Black Rose” (u njoj je neke od deonica koje su trebale svirati dve gitare odsvirao sam Sykes, sto je donekle pokvarilo utisak).

Iako je komunkacija sa publikom bila jako dobra, bend se nakon poslednje numere povukao bez mnogo oprastanja i sa par podeljenih trzalica. Imao sam utisak da je vreme jednostavno proletelo, a i zasmetalo mi je izostavljanje jos nekih od cuvenih pesama, izmedju ostalog i “The Rocker”.

Falio je i saksofon u “Dancing In the Moonlight” ali cinjenica je da je najvise falio pokojni Phill. U zvucnom zidu tokom zavrsetka “Black Rose” mi se na momente ucinilo da cujem i njegov glas, verovatno samo moc navike. Ali, bilo bi lepo poverovati da je njegov duh dolutao do Beograda i umesao se u frekvencije razglasa, tek da pozdravi sve ljubitelje Thin Lizzy i njegove zaista nezaboravne muzike. R.I.P., Phill!

Set lista izgledala je ovako:

01. Jailbreak
02. Alibi
03. Don’t Believe A Word
04. Are You Ready
05. Dancing In The Moonlight
06. Still In Love with You
07. Southbound
08. Sha La La
09. Drumsolo
10. Emerald
11. Suicide
12. Cowboy Song
13. Boys Are Back In Town

14. Cold Sweat
15. Black Rose