-

NaslovnaReportažeTherion u Beogradu 11.12.2007.

Therion u Beogradu 11.12.2007.

arhiva

Povodom svog rodjendana, dvadesetogodisnjice postojanja, svedski bend “ Therion “ je nakon manje od godinu dana, ponovo posetio Beograd.

Obicno ovakvi “ brzoreprizni “ koncerti nemaju neku prodju ko nas, medjutim ovoga puta je bilo drugacije, uglavnom se svi slazu da je ovaj cert bio bolji od prethodnog…

Na binu se prvo popeo nemacki bend “ Vision Bleak “ koji je sasvim pristojno prosao kod domace publike, koju su cinili fanovi iz svih krajeva Srbije, kao i gosti iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Crne Gore. Ovaj deo sam manje vise preskocio, pricajuci sa svojim prijateljima u holu SKC-a, naravno uz neizbezno pivo.

I negde oko pola deset, krecu ONI. Therion se pobrinuo da sve izgleda besprekorno, pocev od velikih orgulja, do maski ucesnika performansa i aparatura na bini. Mozda maske jesu nekima bile smesne, but this is Therion show. Pocevsi sa jednom od mojih omiljenih “ Rise of Sodom and Gomorrah „, preko “ Son of the Sun „,“ Midgard “ i “ Asgard“, zaculi su se i zvuci “ Wine of Aluqah „. Sva publika je bila u transu, kao i moja malenkost. Nakon jos 7-8 hitova, na red je dosla desetominutna pauza…

A onda nakon „Preludiuma“ ide ono sto mi matorci obozvamo- “ To Mega Therion“ . Setih se svoje bezbrizne mladosti uz sve hitove legendarnog Theli albuma. Nakon toga, jos “ Adulruna Rediviva “ i za kraj “ Summernight City“.

Hvala Vam Therionci za ovakav spektakl, za ovako divno vece. Hvala gospodi iz Legacy Promotiona sto su Vas ( ponovo ) doveli.

Malo atmosfere sam okacio i na Youtube, pa mozete da odgledate . Snimak nije nekog kvaliteta, ali docarava ono o cemu sam pisao.