-

NaslovnaReportažeThe Supersuckers u Akademiji

The Supersuckers u Akademiji

The SupersuckersAmerički rokeri The Supersuckers, posle dve godine pauze na evropskoj turneji, opet su posetili Beograd. Prošli put su nastupali u maloj Sali SKCa marta 2007. godine. Ovog puta nam predstavljaju svoj novi album pod nazivom “Get It Together” izdat novembra prošle godine. Ljubitelji rock’n’rolla su uživali u pravom klupskom nastupu četvorke iz Arizone.

Bend koji je više od 20. godina aktivan na sceni, uspešno kombinuje različite muzičke pravce, preko panka, garažnog roka, do bluza i kantri roka. Baš iz razloga da za njih granice ne postoje, nazivaju sebe „najvećim rokenrol bendom na svetu“.

Supersakersi nisu imali predgurpu, bend koji ih prati u Evropi, Nashville Pussy, nisu svratili u Srbiju. Svirka je počela nešto posle 23h i to odmah agresivno. Bez nekog posebnog uvoda, nadovezali su par pesama, da bi se nešto kasnije frontmen Edi Špageti zahvalio publici što su došli. Krenuli su brzo, u sredini su usporili kantri rokom, a na sam kraju rasturili.

Krož svoje pesme provlače razne motive, mada uglavnom su to seks, alkohol, droga, kao i o pobuna i rokenrol. Naravno humor je jedna od glavnih tema. Pored promocije albuma, publika je uživala u većim hitovima kao npr. “Born With A Tail”, “Rock’n’roll records”, “Bad bad bad”, “Supersuckers drive-by blues” kao i mnoge druge.

Samo ozvučenje u Akademiji je bilo veoma loše, ali ni u jednom pogledu nije pokvario generalni utisak Supersakersa. Odgruvali su svirku sa neviđenom žestinom, elegancijom i lakoćom. Zaista uživo super zvuče. Bubnjar je prikazao fenomenalno umeće odsviravši nekoliko solo deonica. Edi Špageti je pri kraju nastupa pozivao publiku na pokazivanje srednjeg prsta, konstatacija rok buntovništva.

Na bis nam obećavaju jednu, a sviraju četiri pesme. Naravno “Pretty fucked up” nije izostala.

Večeras su u Zagrebu u klubu KSET, verujem da će i naše komšije uživati u pravoj klubskoj rokenrol predstavi.

Fotografije iz Akademije možete pogledati OVDE