fbpx

-

Naslovna Reportaže The Celts Strike Again

The Celts Strike Again

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

U rasprodatoj sali Pravnog fakulteta, niška publika se sinoć puna dva sata veselila uz zvuke Orthodox Celts-a.
U 21 sat i 30 minuta na ulazu u Pravni fakultet napravio se ogroman red što je neuobičajno za koncerte u Nišu. Dok se sala punila, svi su nestrpljivo čekali da Kelti izađu na binu. Posle sat vremena kašnjenja Aca Seltik i njegova ekipa istupili su i krenuli sa predstavljam njihovih irsko-beogradskih pesama.

Već među prvim pesmama našao se jedan od najvećih hitova Kelta – “Green Roses”. Aca je bio itekako raspoložen za šalu pa je publiku zabavljao čak i u pauzama između pesama. Tako je najavio splet pesama o najlepšoj ljubavi, onoj zabranjenoj…u stvari zabranjena je samo nekima… Viski!. Tada su usledile “Nancy Whiskey”, “Wiskey you’re the Devil” i tradicionalna irska numera, koju je svojevremeno obradila i grupa Thin Lizzy, “Whiskey in the Jar”.

U sali je bilo zagušljivo, vruće i znojavo. No, ni to nije sprečilo uvek raspoloženu publiku da skače i da se veseli. Posle jednog seta bržih pesama, Kelti su usporili tempo blokom laganijih balada da bi publika ponovo skupila energiju za nastavak koncerta. Vruće je u sali, ali mi smo tu da još podignemo temperaturu, izjavio je frontmen Kelta. Krenule su pesme “Irish Rover”, “Rocky road to Dublin”, “The Sparrow Song”, “Queen of the day”, “The Celts strike again” i naravno predstavljanje benda. U pauzama između pesama publika je stalno pevala “We are drinkin’ beer, we are drinkin’ jin”, stihove pesme “Drinking Song”, a Aca je uvek imao neku doskočicu tipa Pa vi bolje pevate od benda, mi vam onda ne trebamo i Da li vi hoćete da mi završimo nastup? (aludirajući na to da je ta pesma uvek poslednja na njihovim koncertima) Pa onda se strpite malo.

Bend se povukao na kratko sa bine, a publika ga je vratila na bis. Usledio je veliki hit “Far Away” i za kraj dugo iščekivana “Drinking Song”. Dušan Živanović, Dejan Grujić, Vladan Jovković, Dejan Lalić, Nikola Stanojević i Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Celtic završili su sjajnu dvočasovnu svirku.