-

NaslovnaReportažeTBF-om protiv "smaka sveta"

TBF-om protiv “smaka sveta”

TBF
Foto: Ivan Knežević

Koncertni deo projekta Splitski đir u Savamali završen je sinoć. Nakon sastava Lbar i Dječaci, koji su nastupili prva tri dana, na red je došao i The Beat Fleet. Ovo veče definitivno nije bilo najposećenije, ali je uprkos tome, definitivno najenergičnije.

TBFSa nešto malo više od sat vremena kašnjenja, TBF je započeo svoju dvočasovnu izvedbu. Nastup su započeli pesmom “Esej”, a publika ih je na samom početku nagradila gromoglasnim aplauzom. Ubrzo je usledio poznati “Pozitivan stav”, koji je publika, na douševljenje samog pevača Mladena Badovinca, otpevala sa njim.

Atomsfera je bila neverovatna, uz hitove poput “Komandant”, “Grad spava”, “Mater”, “Veseljko”, “Uvik kontra”. Pozitivna energija je prštala na sve strane, a pesme su naizmenično pevali Mladen (vokal), Luka (klavijaturista i vokal), Aleksandar (vokal) i publika. Čitav Mikser House kretao se u autentičnim ritmovima ovog neobičnog sastava. Niz ovih veselih i živih pesama u par navrata su prekinuli, na oduševljenje ženskog dela publike, najpre vickastim sentišom “Lud za njom”, a potom i pesmom, koju verovatno više voli muški deo publike, “Guzice i sise”. U međuvremenu, odsvirali su i svojevrsnu himnu “Heroji”, uz koju su svi prisutni podigli ruke i pevali: “Heroji, ne tribaju nam puške ni pištolji, samo čisto srce i ničeg se ne boj”.

Publika je bila najrazličitije starosne dobi, od par beba u maminom stomaku, pa sve do starije gospode sa po kojom sedom u kosi. No, to nikako nije stalo na put dobroj zabavi. Njišući se lagano i pevušeći, publika je dala neverovatan feedback TBF-u i zajedno sa njima dosla i do “Smaka svita”. Međutim, publika je ipak želela da odloži “Smak svita” i pozvala ih na bis. Potom su izveli “Fantastičnu”, “Ništa mi neće ovaj dan pokvarit”, a za sam kraj publiku su pozdravili stihovima čuvene reggae pesme “Three little birds”.

Sve što bi se sada moglo napisati o Splitskim danima u Beogradu, bilo bi nedovoljno, pa ću zbog toga samo citirati Mladena Badovinca: “Ovi dani, su definitivno uspeli!”.