-

NaslovnaReportažeTarja Turunen u Beogradu

Tarja Turunen u Beogradu

arhivaČuvena operska heavy metal diva Tarja Turunen je u okviru svoje turneje Storm returns to Europe 2008 posetila i glavni grad Srbije. Ukratko, nakon odlaska iz benda Nightwish, Tarja je izdala solo album koji promoviše na ovoj turneji.

Gomila fanova okupljena ispred glavnog ulaza u SKC, gde se koncert održavao, strpljivo je čekala ulazak u salu, da bi konačno videla svoju omiljenu pevacicu. Koncert je počeo oko 21.30 spektakulranim izlaskom zvezde večeri na binu. Pevajući na početku pesme sa svog solo albuma „Boy and the ghost“, „Lost northern star“ i „My little phoenix“, računajući i njen najveći hit My Winter Storm, potpuni delirijum je nastao kod izveđenja Nightwish klasika – Nemo, što je i bilo očekivano, jer puno ljudi u publici nisu još preslušali njen solo album ( koji po skromnom mišljenju Vašeg izveštača i ne zaslužuje prelaznu ocenu ). Usledila je i obrada pesme Poison od Alice Coopera, koju je publika odlično prihvatila, mada je i to skrnavljenje jedne legendarne pesme.

Na bis smo dobili Wishmaster, vrhunac cele večeri. Publika je zajedno sa Tarjom otpevala večni Nightwish hit. Još par pesmica za kraj, publika traži još jedan bis, međutim njega nije bilo u protokolu. Tarja se na kraju dva puta poklonila beogradskoj publici sa članovima svog benda.

Jedan odličan koncert, sat ipo vremena svirke, prepuna velika sala SKCa ( preko 1000 posetilaca ), sve ukazuje na spektakl, koji je opravdao svoja očekivanja. Hvala Tarji i hvala Legacy promotionu na divnoj večeri.