-

Tanja Jovićević u Nišu: Muzika sa „dušom“

arhiva

U pratnji benda „Rich Bitch“, Tanja Jovičević je održala sol, fank i džez lekcije pevanja sinoć u sali niškog Pravnog fakulteta.

Kao po nekoj lošoj niškoj tradiciji koncert je počeo sa sat vremena zakašnjenja. Na binu su se popeli članovi benda „Rich Bitch“ i krenuli sa sol standardom „Papa’s Got A Brand New Bag“ (Džejms Braun) a ubzo im se pridružila i pevačica Tanja Jovičević. ,,Tužna sam došla u Niš, ako mi pomognete da preživim ovu noć, družićemo se večno“, rekla je Tanja i nastavila sa nastupom koji su pretežno u ovom prvom delu koncerta činile obrade sol i fank pesama poput „Celebration“ („Kool & The Gang“) i „Dancing In The Street“ (Marta Rivs). Publika koja je napunila salu pravnog fakulteta je igrala i veselila se uz sve pesme. Počela je balada „Let it be“ („The Beatles“) koju je Tanja sa suzama u očima odpevala. Pevačica se tokom pesme obratila publici i rekla da joj je danas preminuo otac. ,,Molim vas za jedan veliki aplauz za mog oca, koji nas gleda sa neba“ dodala je Tanja. Nišlije su uslišile njenu molbu i odali počast njenom ocu glasnim i dugim aplauzom.

Koncert je nastavljen ovog puta sa pesmama iz repertoara Tanjinog bivšeg benda „Oktobar 1864“. Išle su „Crni Ples“ i „Muzika Noći“, a mesta je bilo i za refren pesme Bob Marlijeve „Get up, Stand Up“. Aplauzom je publika nagradila stari hit „Denis“, da bi nam u sledećem bloku pesama bend „Ritch Bitch“ predstavio svoje autorske stvari. Imena tih pesama su „Pruži meni ruke“, „Čekali smo“ i na engleskom odpevana „Hush“. Bend je svo vreme veselio publiku i svojim scenskim nastupom tokom kojeg su članovi uglavnom igrali ali i maestralno svirali svoje instrumente. Usledilo je još hitova Oktobra 1864, ovog puta su to bile pesme „Senke 2“ i neverovatno brza „Nađi Me“ koju je publika ispratila glasnim uzvicima oduševljenja. Pravu histeriju u koncertnoj sali Tanja je izazvala nešto dorađenom verzijom pesme „Zemlja“, velikog hita srpske rok grupe EKV. Čuli smo još „Želim Te“ tokom koje je Tanja predstavila članove benda „Rich Bitch“. Publika je aplauzom nagradila Borisa Bogdanovića, Maria Sevarača, Bogdana Bogdanovića, Filipa Baloga, Dalibora Henca i Momčila Matkovića. Bend se povukao sa bine i čekao poziv na bis.

Svetla su se ponovo upalila na sceni i Tanja se vratila sa prelepom baladom „Jutro“, a sam koncert je završen sa Tanjinim trejdmark stihom ,,Tanja, Tanja is my name“ i rečima zahvalnice niškoj publici.

Posle puna dva sata svirke Tanja i „Rich Bitch“ su sišli sa bine. Uprkos smrtnom slučaju u porodici Tanja Jovičević je kao pravi profesionalac održala koncert bez greške i utehu našla u aplauzima Nišlija. Ova sjajna pevačica biće uvek dobrodošao gost u Nišu. Hvala Tanji, bendu „Rich Bitch“ i organizatoru na ovoj divnoj večeri.