-

NaslovnaReportažeSziget '12: Treće veče - The Stone Roses (foto i video)

Sziget ’12: Treće veče – The Stone Roses (foto i video)

The Stone RosesIako je treće veče 20. izdanja Sziget festivala ugostilo sjajne bendove, poput The Vaccines, The XX i Compact Disco, ni ovog puta niko nije uspeo ukrasti show headlinerima, u ovom slučaju brit-pop povratnicima The Stone Roses.

Zbog razmeštanja pozornice nakon The XX koncert je kasnio, ali samo oko deset minuta. To je, pak,ž bilo dovoljno da se zaključi da su The Stone Roses pred sobom okupili publiku sa najviše entuzijazma. Vrištanje i pljesak koji su uslijedili nakon izlaska benda bili su neuporedivi sa bilo čime što se ovih dana dešavalo na Szigetu. Svet ih gladan. Oni su (ponovo) obožavani. Izgleda da su uvek i bili.

Veče je ulepšalo i Ianovo pozitivno raspoloženje koji je za divno čudo bio vrlo druželjubiv sa publikom. Nizali su hitove “I wanna be adored”, “Love spreads” i “Made of stone”. Svirali su oko jedan i po sat, tačno do 23h, kada je koncert morao biti završen bez obzira na prvobitno kašnjenje. Takav je zakon u gradu. Ipak, to nije zaustavilo The Stone Roses da u potpunosti udovolje publici. Ian Brown je pomahnitale fanove podsticao svojim neobičnim plesom, te im se zahvaljivao na mađarskom. Oduševljenje koje im je uzvraćeno snažno je zagrmelo celom Mađarskom.

Detaljnije o koncertu i ostalim izvođačima sa trećeg dana festivala u toku dana.