fbpx

-

Naslovna Reportaže Sveti Patrik uz Pravoslavne Kelte

Sveti Patrik uz Pravoslavne Kelte

Kao i svake godine u ovo vreme, Orthodox Celts su održali tradicionalni koncert povodom dana Svetog Patrika, ovaj put u Domu omladine, u staroj bioskopskoj dvorani.

Koncert je, prigodno, započeo pesmom “St. Patrick Was a Gentleman” i nastavio se fenomenalnim repertoarom na kome nisu preskočeni ni najveći hitovi (“Green Roses”, “Rocky Road To Dublin”, “Star Of The County Down”, “Irish Rower”) kao ni neke od opskurnijih stvari (poput “Bog Down In The Walleye-o”) za najokorelije fanove. Bend je, pred svojom najvernijom publikom, bio u elementu, nisu izostale Acine već legendarne doskočice između pesama. Doduše, publika je bila malo “pitomija” nego što sam navikao ali to se može i objasniti velikim brojem najmlađih fanova koji su prvi put slušali Kelte za St. Patrick’s Day. Što ne znači da je publika bila smorena, naprotiv, svi su po običaju znali svaki tekst napamet i ceo Dom Omladine je skakao, pljeskao u ritmu i pevao. Jedno od najprijatnijih iznenađenja bilo je povratak violinistkinje Ane Đokić u redove Kelta. Iako se bendu pridružila u samo nekoliko numera, bila je pozdravljena gromoglasnim ovacijama i sve nas podsetila da su njene virtouzne, vilinske deonice nezamenjiv sastojak hemije Kelta.

Nakon zvaničnog dela koncerta (završenog sa “The Celts Strike Again” i neizostavnom šutkom u publici) usledio je bis, na kome su se, standardno, našle “Far Away” i obavezna “Drinking Song”.