-

Sve generacije uz Generaciju 5

arhiva

Više od tri stotine ljubitelja rok muzike okupilo se sinoć u klubu Pravnog fakulteta da čuje jedan od najpopularnijih bendova sa ovih prostora, Generaciju 5. Kao gost večeri nastupio je niški Puls.

Nešto pre 22 sata Puls je krenuo sa zagrevanjem publike uz „Ne verujem u ljubav“. Nišlije odavno znaju njihove pesme, pa je ceo prvi red pevao zajedno sa Ðurom. „Povedi me u noć“, „Lažima te kupujem“, „Strah“ i najnovija pesma „Pruži mi ruke“. Ðura je u par navrata „zaboravljao“ tekst, ali ga je publika ispravljala u greškama, pa je sve to delovalo poput uzajamne komunikacije izmedu vokala i ljudi u prvim redovima.

Nakon kratke pauze na scenu izlaze zvezde večeri, Dejan Najdanović Najda kao vokal, sa starom ekipom koju trenutno čine: Dragan Jovanović Krle za gitarom, Dragoljubi Ilić Ilke na klavijaturama, Miloš Stojisavljević Cajger u ulozi basiste, Josip Hartl Joško na bubnjevima.

Nastup je započet pesmama sa albuma iz 1982. godine, „Javi se“, „Ne pravi galamu“, balada „Šta ćemo sad nas dvoje“, pa je ples bio neizostavna stavka, kao i uz numeru „Ti samo budi dovoljno daleko“.

Dvočasovni bogati muzički program obuhvatio je kako najveće hitove ove grupe, tako i neke od najvećih svetskih hitova grupa kao što su: Deep Purple, Led Zeppelin i na iznenađenje publike Uriah Heep i Focus. Nakon ovacija koje su izazvale ove pesme vraćamo se polako na Generaciju uz „Ti i ja“, Ceo pravni peva zajedno sa Najdom, dok Krle briljira na gitari svojim solažama. Zaljubljeni parovi su jedni drugima pevali stihove pesme, a onda sledi „Dolazim za 5 minuta“ njihov možda najveći hit. Nakon ove pesme već se znalo da se veče privodi kraju ali je za kraj izvedena „Najjači samo ostaju“ uz koju su predstavljeni članovi benda. U produženoj varijanti od nekih desetak minuta, mogli smo uživati u pesmi koju znaju sve generacije.

Publika je bila nezasita, nakon gašenja svetla tražen je bis na kome su u akustičnoj varijanti svi članovi benda pevali „Pseto“, gde smo umesto bubnjeva čuli zvuke daire.

Definitivno najposećeniji koncert u sezoni klubskih svirki, okupile su se sve generacije na jednom mestu, a beogradski sastav je održao „čas“ rok muzike.

Foto: Vanja Keser