-

NaslovnaReportažeSupernatural 08

Supernatural 08

arhiva

Supernatural je festival koji se već po drugi put odžava na Košutnjaku pored Hajdučke česme predstavlja festival obeležavanja Dana planete Zemlje, a to je 22.april.

Atmosfera otvorenih festivala, šuma u Košutnjaku, izletničko i porodično druženje i razne ekološke prezentacije obeležile su ovonedeljni sunčani dan. Kao i prošle godine, ’’Supernatural’’ karakteriše bogat muzički program o kome će u daljem tekstu biti više reči…

Program je krenuo sa malim zakašnjenjem, a čast da otvori festival je imao Kojot koji je nastupio sa Martinezom iz Downstroy metal benda, sa kojim je probranoj ali dobro raspoloženoj masi, dao priliku da đuska uz muziku sa njegova dva solo projekta „Coyote Meets Terrortone Sound Production“ i ‘’What Next?’’ Uz prijatne reggae zvuke, festival je prosto obećavao. Posle Kojota, na binu je izašao beogradski pop rock sastav Autopark. Uz prelepi ženski vocal i početne rifove gitare, krenuo je malo drugačija atmosfera. Autopark su, osim pesama sa svog albuma prvenca, po prvi put na koncertima svirali pesme koji su još u pripremi. Mladi bend Petrol, koji je nastupio nakon Autoparka, dao je čudnu energiju festivalu. Jake distorzije i psihodelična klavijatura, ponela je masu na igru. Prava najava za kulminaciju festivala, a to su neprikosloveni Darkwood Dub. Uz lagani sumrak i paljenje reflektora, kreće nastup beogradske grupe. Bend koji već svi dobro znamo po originalnosti nastupa, još jednom su pokazali zašto su jedan od najvećih koncertnih atrakcija kod nas. Spoj elektronike i gitare je prosto napunio Hajdučku česmu. Dakvudi su nagradili publiku sa tri nove pesme koje će se naći na njihovom novom albumu. Posle Darkvuda su nastupali Neočekivana sila koja je iznenada pojavljuje i rešava stvar. Eksperimentalan elekro gitarski sastav koji je nastavio sa dobrom atmosferom i duboko u noć. Nakon njih nastup su imali dj-jevi Gordan Paunović i Vlada Janić. Žurka je trajala do 1h posle ponoći.

Pored glavne bine postojala je i Disko Livada gde su nastupali klupski dj-jevi i od 14h do ponoći pustali razne hitove. Festival su pored muzike obeležili i razni ekološki programi pojedinaca i ekipa, prezentacija vode i dr.

Sve u svemu, ’’Supernatural’’ nam je pružio celodnevno uživanje, jedan lep sunčan dan u šumi, ukrašen muzikom i gomilom pozitivnih ljudi. Nadamo se da će festival krenuti tradicionalno da se održava što svakako zaslužuje. Preko 10 000 posetilaca definitivno potvrđuju jedan nezaboravno proveden dan u prirodi.