-

Super Confusion pobednici Plana demo festivala

U Velikoj Plani se od 23. do 25. jula održao Plana Demo Fest na kome je učestvovalo preko 25 demo bendova iz cele Srbije. Pored demo bendova nastupili su i revijalni bendovi iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Prvo polufinalno veče održano je 23. jula gde su se publici predstavili punk i rock orijentisani bendovi. Glasovima publike u finale je prošao bend The Socks a glasovima žirija Drugo Rođenje, Burning Circle i Alijansa. U revijalno delu su nastupili Etar, Rain Delay, Vesko i Kuriri, Hexagram.

Drugo polufinalno veče je bilo posvećeno tvđem zvuku. Publika je izabrala lokalni bend Moon Child a žiri Super Confusion, Higih Volatage i Smiler. Zbog velikog kašnjenja drugog dana demo bendovi su svirali po samo dve pesme. U revijalnom delu su nastupili Alister, Geniot, Asylum i Gabana.

Finale je održano 25. jula gde je žiri izabrao bend Super Confusion za srpskog predstavnika na Balkan Youth Festivalu koji se održava u Bugarskoj od 5. do 14. septembra. Nagrada za najbolji tekst pripala je pesmi „Loša Devojka“ benda Alijansa, za najbolji scenski nastup bendu Drugo Rođenje, a najperspektivnijim bendom proglašen je Smiler.