-

Stuttgart Online u KC Gradu: Bučno i žestoko

stuttgart online (4 of 7)
Foto: Kristina Ćirić

Sinoć, u Kulturnom Centru Grad, bitan bend domaće rokenrol scene, Stuttgart Online, održao je jednoiposatni koncert kojim su ispunili obećanje- bilo je bučno i žestoko.

stuttgart online (2 of 7)Stuttgart Online je bend oformljen 2006. godine i ubrzo postaje sinonim za kvalitetnu debitantsku grupu. Energija i agresivnost zvuka koji karakterišu ovaj bubanj/bas duo, omogućava najbolju interpretaciju stihova bitne i teške tematike, o međuljudskim odnosima i opštem stanju društva. Izdali su albume „Radost svakom domaćinstvu“, „Prava stvar“, kao i treći „Stuttgart na vezi“ na kojem su do sada objavljene četiri pesme, i čekamo još toliko pri ovom novom konceptu sukcesivnog izdavanja albuma. Grupa takođe sarađuje sa kolegama iz drugih bendova, stvarajući zapažene hit- singlove.

Garažni eksplozivni dvojac je već izvođenjem prve pesme „Crna ovca“, uspeo da pokrene publiku i stvori atmosferu koja vas puni enegrijom za neprekidno đuskanje uz ovaj „drum’n’bass“ sastav. Pesme koje su usledile, „Mirko“, „Oni i mi“, „Superheroj“ pokazale su odlično poznavanje „best off“ repertoara, svih prisutnih.

stuttgart online (5 of 7)Ubzo, uz pesmu „Zašto ćutiš kad mnogo toga znaš“ postalo je jasno da će ovaj koncert do kraja održati raspoloženje i kvalitet na istom, zavidnom nivou. Iako se pevač i basista, Bojan Slačala, nije previše obraćao publici, pesme, sa snažnom porukom i socijalnom tematikom, su to radile umesto njega. Odlična ritam sekcija bubnjara Marka Barišića i Slačale prisutnima nije pružila priliku za predah. Naravno, publika je najbolje reagovala na pesme sa poslednjeg albuma „Stuttgart na vezi“ koje su rađene u saradnji sa gostujućim muzičarima: „Da je nađe“, „Bolje da mi veruješ na reč“ i „Najbolji sin“, koju je publika najviše iščekivala, i čije izvođenje svakako predstavlja i vrhunac večeri. Grupa je zatim premijerno u Beogradu izvela novu pesmu „Ako se ne žuriš“, koja je takođe naišla na pozitivnu reakciju publike, koja je potpuno popunila prostoriju KC Grada.

stuttgart online (1 of 7)Među tom energičnom publikom našla se podrška prijatelja iz drugih bendova: Repetitor, Ti, Crvi, Straight Mickey and the Boyz, Artan Lili… Svi zajedno su doprineli zaključku da se naša alternativna, muzička scena kreće uzlaznom putanjom. Ovo je jedan od onih koncerata, koji svojim karakterom, čine da ne razmišljate o ozvučenju i ostalim tehničkim stvarima, već o situaciji danas, o domaćoj sceni, kao i naravno- kada ćemo imati priliku da prisustvujemo sledećem nastupu. Takođe se jasno videlo da Bojan Slačala pravi odličan balans pri radu u dve grupe- Stuttgart Onlinu i Artan Liliju. Svaki bend ima svoju sopstvenu filozofiju i sliku, i ne utiču jedan na drugog u onom lošem smislu da nam se može desiti da ih, slušajući, pobrkamo.

Nakon sat i po vremena odlične svirke i zabave, bend se povukao, ali publika nije. Pri neposustajanju prisutnih da još malo uživaju u svom omiljenom bendu, Slačala i Marko su izveli još dve pesme. Tada smo u dobrom raspoloženju i naboju, za sada, oprostili od odličnih Stuttgarta.

stuttgart online (7 of 7)