-

Naslovna Reportaže Stonebride oduševili Novosađane

Stonebride oduševili Novosađane

U novosadskom klubu CK13 petak veče obeležila je svirka bendova Stonebride, Wolfram i Velar. Okupljena publika nestrpljivo je čekala početak dešavanja koji se dogodio tek nakon 22 časa. S obzirom na manjak prostora, a brojnu zainteresovanu publiku mnogima nije predstavljalo problem da stoje ispred kluba i slušaju, jer im je u tome pomogao nedostatak hladnoće ove večeri.

Veče je započeo mladi bend Velar čiji žanr je gotovo nemoguće odrediti jer oni sviraju eksperimentalnu mešavinu stoner, post rock i progressive metala. S obzirom na to da relativno kratko postoje, aktivno sviraju nekoliko meseci i da im je ovo druga svirka odradili su odličan posao. Aleksandar Marin, pevač i basista, imao je zdravstvene probleme, ali to ga nije sprečilo da nastavi da svira i uz to publiku oduševljava svojim promuklim, ali čistim vokalom koji je bendu davao prizvuk Toola. Predstavili su se pesmama Crescent, The Spider, My God Is The Desert, 5, Lament i obradu pesme Numb. Ovu trojku zaista vredi poslušati što svedoči mnogobrojna publika koja ih je sa oduševljenjem ispratila.

Već poznati bend Wolfram na bini je i ovoga puta opravdao podršku brojnih pristiglih fanova i predstavio se u odličnom svetlu. Čini se da je za vreme njihovog nastupa publika bila najbrojnija. Izveli su već poznate pesame Babel, Monarch i On The Other Side Of The Line koje su se našle na njihovom EP izdanju iz prošle godine, a na svirci smo mogli čuti i nove pesme koje će biti sastavni deo njihovog prvog studijskog albuma koji je u najavi. Uz već dobro poznate riffove masa je simultano klimala glavama uživajući u muzici, a kroz već neverovatnu gužvu ljudi su se provlačili u želji da dodju što bliže bini. Na kraju nastupa bend je ispraćen aplauzom, vriskom i nestrpljenjem mnogih koji su čekali da čuju naredni bend.

Malo posle ponoći su se na bini pojavile zvezde večeri – članovi benda Stonebride. Prethodna dva benda su već zagrejala publiku i stvorili odličnu atmosferu koja se nastavila. Njihovi progresivni ali opet teški riffovi, konstantne promene metrike i eho efekat na vokalu bacili su masu u trans dok je trajao nastup, neki su igrali, a neki opet samo stajali i klimali glavama zatvorenih očiju. Bend je svirao pesme Shadows Like Snakes, Mute Heart Rivers, zatim Mr. Plow i Crimson Tongue sa prethodna tri ostvarenja uz koje su izveli tri nove pesme Lowest Supreme, Sokushinbutsu i Venomous i time obradovali novosađane. Opravdali su sve pohvale koje su do sad nakon mnogobrojnih nastupa dobijali, jer su veoma profesionalno i sa puno pozitivne energije odradili nastup koji se nažalost završio improvizovanim izvođenjem pesme Amazing Voyagers.

Save

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe