-

Stonebride oduševili Novosađane

U novosadskom klubu CK13 petak veče obeležila je svirka bendova Stonebride, Wolfram i Velar. Okupljena publika nestrpljivo je čekala početak dešavanja koji se dogodio tek nakon 22 časa. S obzirom na manjak prostora, a brojnu zainteresovanu publiku mnogima nije predstavljalo problem da stoje ispred kluba i slušaju, jer im je u tome pomogao nedostatak hladnoće ove večeri.

Veče je započeo mladi bend Velar čiji žanr je gotovo nemoguće odrediti jer oni sviraju eksperimentalnu mešavinu stoner, post rock i progressive metala. S obzirom na to da relativno kratko postoje, aktivno sviraju nekoliko meseci i da im je ovo druga svirka odradili su odličan posao. Aleksandar Marin, pevač i basista, imao je zdravstvene probleme, ali to ga nije sprečilo da nastavi da svira i uz to publiku oduševljava svojim promuklim, ali čistim vokalom koji je bendu davao prizvuk Toola. Predstavili su se pesmama Crescent, The Spider, My God Is The Desert, 5, Lament i obradu pesme Numb. Ovu trojku zaista vredi poslušati što svedoči mnogobrojna publika koja ih je sa oduševljenjem ispratila.

Već poznati bend Wolfram na bini je i ovoga puta opravdao podršku brojnih pristiglih fanova i predstavio se u odličnom svetlu. Čini se da je za vreme njihovog nastupa publika bila najbrojnija. Izveli su već poznate pesame Babel, Monarch i On The Other Side Of The Line koje su se našle na njihovom EP izdanju iz prošle godine, a na svirci smo mogli čuti i nove pesme koje će biti sastavni deo njihovog prvog studijskog albuma koji je u najavi. Uz već dobro poznate riffove masa je simultano klimala glavama uživajući u muzici, a kroz već neverovatnu gužvu ljudi su se provlačili u želji da dodju što bliže bini. Na kraju nastupa bend je ispraćen aplauzom, vriskom i nestrpljenjem mnogih koji su čekali da čuju naredni bend.

Malo posle ponoći su se na bini pojavile zvezde večeri – članovi benda Stonebride. Prethodna dva benda su već zagrejala publiku i stvorili odličnu atmosferu koja se nastavila. Njihovi progresivni ali opet teški riffovi, konstantne promene metrike i eho efekat na vokalu bacili su masu u trans dok je trajao nastup, neki su igrali, a neki opet samo stajali i klimali glavama zatvorenih očiju. Bend je svirao pesme Shadows Like Snakes, Mute Heart Rivers, zatim Mr. Plow i Crimson Tongue sa prethodna tri ostvarenja uz koje su izveli tri nove pesme Lowest Supreme, Sokushinbutsu i Venomous i time obradovali novosađane. Opravdali su sve pohvale koje su do sad nakon mnogobrojnih nastupa dobijali, jer su veoma profesionalno i sa puno pozitivne energije odradili nastup koji se nažalost završio improvizovanim izvođenjem pesme Amazing Voyagers.

Save