“Stand up” komedija Ramba Amadeusa u Nišu

arhiva

Turneju “Vrh Dna” Rambo Amadeus startovao je nastupom u niškom klubu Yeahbug@. Džez, komedija i doček pravoslavne Nove godina obeležile su prvi samostalni nastup crnogorskog izvođača u Nišu, posle niza godina nastupanja na Nisomnia festivalu.

Rambo je u Niš stigao sa svojim Mutant Dance bendom koji se pokazao kao odlična džez sekcija spremna da proprati svaku opasku njihovog pevača, gitariste i frontmena, Antonija Pušića.

Svetski mega car koncert je otvorio matematičkim pitanjima – koliko je 37×6, koliko je 2+2 i na kraju, koliko je 1? Usledila je naslovna numera albuma “Hipišizik metafizik”, a za njom su se nizale sve smešnije “Operater”, “Urbano, samo urbano” i “Holesterol i Rock’n’Roll”. Dok ja na svojoj čuvenoj gitari sa slivnikom iz kupatila ,,pržio” džez-fank-rok fuziju, Rambo se svojim duhovitim tekstovima postarao da publici u nijednom trenutku ne bude dosadno.

Trenutak nepažnje Ramba Amedusa iskoristila je jedna osoba u publici koja mu je otela mikrofon sa bine i počela da se “oglašava” ne njemu. Kada mu ga je Rambo uzeo nazada imao je jedino da prokomentariše: ,,Sreo se primitivac sa tehnologijom i nastao je turbo folk”. Isti mladić kasnije se popeo na binu, a Rambo ga je odgledao i rekao mu: ,,Nije bitno kurčenje, već kvalitet!”.

I pored ovih propusta organizatora, koncert nije stajao pa su se ređali hitovi “Rasta Mana Kafu Prži”, “Bolje jedno vruće pivo nego četiri ladna”, “Sokolov greben”, “Moj skutere” i drugi.

Zanimljivo veče u Nišu završeno je Rambovim komentarima kako smatra da je zreo za penziju, jer se svima sviđa njegova muzika i svi su uvek oduševljeni koncertom.

Rambo Amadeus i Mutant Dance Band turneju “Vrh Dna” nastavljaju sutrašnjim koncertom u Gornjem Milanovcu, nakon čega slede Banja Luka (28.1.), Užice (6.2.), Kragujevac (13.2.) i Murska Sobota (17.4.).