fbpx

-

Naslovna Reportaže Slash priredio neumorljivi gitarski šou

Slash priredio neumorljivi gitarski šou

Slash & Myles Kennedy

Kultni gitarista prepoznatljivog imidža, sa dugim loknama, naočarima za sunce i cilindrom na glavi, Sol Hadson poznatiji kao Sleš sinoć je nastupio u Beogradskoj Areni pred nešto više od 2.000 ljudi. Znatno smanjena Arena nije sprečila fanove da uživaju u jednom od boljih gitarista dvadesetog veka.

Na prvom gostovanju u Beogradu, Sleš je bez neke preterane komunikacije sa publikom priredio odličnu dvočasovnu svirku sa svim većim hitovima bendova Guns N’ Roses, Velvet Revolver i Snakepit sa kojima je ranije svirao kao glavni gitarista.

Gitarista, koji se proslavio kao član hard rok grupe Guns n Roses, i njegov prateći bend i pevač Majls Kenedi, izašli su na binu nešto pre 21h, striktno poštujući satnicu. Počeli su koncert pesmom „Ghost“, sa svog proslogodisnjeg solo albuma. Bend je svirao je uglavnom pesme sa novog albuma, ali nisu izostali i stari hitovi iz perioda benda„Velvet Revolver“, kao ni pesme kada je Sleš svirao sa Gansima, gde je i stekao zasluženu popularnost.

Uz solidno ozvučenje, bend nije previše eksperimentisao, više se držao unapred poznate set liste, tako da i sam Sleš nije previše imao mesta za improvizaciju. Jedino, njegova desetominutna solaža glavne teme iz filma „Kum“ je prosto oduševila sve prisutne. Naravno, prema očekivanjima, najbolji odziv kod publike imale su numere Gansa – “Sweet Child o’ Mine” i “Paradise City”, kao i dobro poznate numere “Patience”, “Nightrain”, “Civil War”, “Mr Brownstone” i “Rocket Queen” koje je publika izvodila horski sa bendom. Majkl Kenedi se solidno snašao u ulozi glavnog vokala benda, odlično je otpevao većinu pesama, iako je izvodeći hitove Gansa bend zvučao kao običan tribjut sastav. Podsetimo, publika je sinoćnji koncert stavila na težak test, upoređujući odličan prošlogodišnji nastup Gansa na istom mestu.

Na samom kraju, posle očiglednog bisa i kultne “Paradise City“, Sleš se od publike oprostio rečima: “Vidimo se sledeće godine“. Kako i sami na turneji pripremaju novi album, ne bi bilo čudno da nas posete opet vrlo uskoro.

Pred sam koncert gitarista je na svom twitter nalogu pisao da će prirediti nezaboravan koncert u Beogradu, kako je oduševljen kako bend zvuči u Areni, a dan nakon koncerta napisao je “Belgrade, Serbia kicks ass! Great city to end the tour. Amazing crowd“ (slobodno prevedeno „Beograd, Srbija razbijaju!! Sjajan grad za završetak turneje. Neverovatna publika!”)

Set lista

1. Ghost
2. Mean Bone (Snakepit)
3. Sucker Train Blues (Velvet Revolver)
4. Nightrain (GN’R)
5. Rocket Queen (GN’R)
6. Back from Cali
7. Promise
8. Starlight
9. Nothing to Say
10. Mr. Brownstone (GN’R)
11. Doctor Alibi
12. Speed Parade (Snakepit)
13. Jizz Da Pit (Snakepit)
14. Just like Anything (Snakepit)
15. Fall to pieces (Velvet Revolver)
16. Patience (GN’R)
17. Giutar solo- Godfather tema
18. Sweet Child O’Mine (GN’R)
19. Slither (Velvet Revolver)

Bis:
By the Sword
My Michelle (GN’R)
Paradise City (GN’R)

Kompletnu galeriju fotografija pogledajte ovde.