fbpx

-

Naslovna Izdvajamo "Skupilo se vrijeme u jedan dan" - Massimo Savić u novosadskom Domu kulture

“Skupilo se vrijeme u jedan dan” – Massimo Savić u novosadskom Domu kulture

Massimo Savić; foto: Marina Pešić

Mnogobrojna novosadska publika sinoć je imala priliku da uživa u vanvremenskim hitovima Massima Savića, jednog od najpopularnijih pevača sa ovih prostora. Mesto održavanja koncerta bio je Dom kulture, koji se nalazi u strogom centru grada.

Koncertno veče otpočelo je u 22:30 časova. Klub je bio već dupke pun. Stilizovan u svoju prepoznatljivu crno belu kombinaciju, ponevši i ovoga puta svoj blagi, umiljati osmeh, Massimo je zajedno sa svojim vrsnim muzičarima iz Hrvatske, izašao na scenu, a gromoglasni aplauzi nisu izostali. Simbolično, prva pesma koja se našla na set listi bila je “1 dan ljubavi”, a nakon nje, Massimo se obratio svim prisutnima ističući da je za njega Novi Sad oduvek bio sinonim za kulturu, te da je osamdesetih godina prošlog veka u njega često dolazio kako bi se družio i snimio dosta dobrih stvari u Studiu M sa Mitrom Subotićem Subetom i članovima legendarne Ekatarine Velike.

Bila je to dobra uvertira za narednu pesmu “Razlog“, uz koju je publika jednoglasno i posve emotivno pevala Pod nogama su puti, treba li ih prijeći, i dokle ćemo doći, ne znam ni sam…

Massimo je potom najavio da će na koncertu pored najpoznatijih pesama iz svoje karijere, izvesti i nekoliko pesama koje su nastale u saradnji sa njemu dragim muzičarima, a čast da bude prva od njih dobila je “Odjednom Ti”. Ona je zasigurno publici jedna od najomiljenijih, a nastala je kao rezultat saradnje sa zagrebačkim bendom Meritas.

Usledile su potom prelepa ljubavna balada “Tišina”, koja je publiku na krilima vremena povela do nalepših visina, a nakon nje pesme koje sijaju poput najlepših zvezda “Sjaj U Tami”  i “Sretan Put“. One su bile te koje su već pri prvim taktovima rasplesale sve u klubu. U istom ritmu nastavilo se uz obradu Azrine “Gracije”, koja je ispisala neke od najlepših momenata sinoćnje večeri. Mnoge u publici je baš ona posebno dodirnula. Podsetila ih je na stara, zlatna vremena rokenrola.- prenela ih negde između zbilje i sna…

“Nama Se Nikud Ne Žuri” (ft. Vatra). Nikome. Jer, noć je bila još uvek mlada, a maestralni Massimo uspeo je probuditi leptire duboko u svakome i zadržati nas među prstima… Naredna na set listi našla se najlepša opklada i molitva (“Kladim Se Na Nas”), koja se pevala na sav glas, da bi se niska Massimovih najlepših i najnežnijih hitova nastavila sa pesmama “Da Mogu”, “Iz Jednog Pogleda” i “Stranac u Noći”. A onda, vreme je došlo za dugoočekivanu “Indiju”. Bilo je dovoljno samo zatvoriti oči i osetiti tananu, osećajnu vibraciju jednog velikog umetnika; čisti uzdah ljubavi, lagan kao pero na povetarcu. Massimov glas mio je i milozvučan, a snažan poput uragana. Za sam kraj zvaničnog dela koncertne večeri, koji minut iza ponoći, ostavio je  tužnu emociju uz “Suze Nam Stale Na Put” i “Zar Više Nema Nas” (ft. Neno Belan).

Massimo se pre povlaćenja u mrak zahvalio na divnoj dobrodošlici i poklonio publici. Ali, nije još bilo vreme za rastanak. Ogromne ovacije i aplauzi bez prestanka izveli su muzičare ponovo na scenu. Odlučili su ipak da se sa Novim Sadom pozdrave sa nešto veselijim i bržim ritmovima. Odabir je pao na “Zamisli život u ritmu muzike za ples” (Film & Jura Stublić). Složićete se izvrstan. Potom je usledio isti takav nastavak uz “Samo Za Tvoje Oči” i “Samo Jedan Dan”. Massimo je i ovoga puta  dotakao srca svoje publike, koja je po završetku koncerta, vidno zadovoljna, ponela u novi dan utiske za pamćenje.