-

NaslovnaIzdvajamoŠkrtice u Domu omladine Beograda: "Dobro došli u Škrtičnjak"

Škrtice u Domu omladine Beograda: „Dobro došli u Škrtičnjak“

Foto: Ivana Marjanović

U odličnoj atmosferi, beogradski rok sastav Škrtice nastupili su sinoć u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

Uvod u njihov nastup napravila je šabačka predgrupa Slonz, koja je prijatno iznenadila sve prisutne.

Nastup Škrtica usledio je nešto kasnije i započeo uz rečenicu frontmena ove grupe, Zorana Kostića Caneta: „Dobro došli u Škrtičnjak“, što je izazvalo gromoglasan aplauz i vrisak publike. Ovaj rok sastav čine gitaristi Boris Mladenović (nekadašnji svirač benda Jarboli), Vladimir Kolarić (Veliki prezir), basista Boško Miljušković, bubnjar Danilo Luković (Straight Mickey and the Boyz) i pevač Cane (Partibrejkersi), koji su se ujedinili 2014. godine i postali sjajan spoj. Ovi muzičari su sinoćnju svirku iskoristili kao priliku za promociju svog albuma prvenca, koji nosi naziv benda, a objavljen je krajem prošle godine za Lampshade Media.

Na početku nastupa izvodili su svoje poznatije pesme poput „Paranormalno„, na koju je publika oduševljeno reagovala, „Zaborava nema„, „Kulise„, „Moja ljubav je teška„, „Horizonti„, kao i ostale s albuma „Škrtice“ na koje publika nije ostala bez reakcija.

Pevač Zoran Kostić Cane se do samog kraja koncerta obraćao publici i zahvaljivao što se okupila u tolikom broju. Moglo se primetiti da je i uprkos gužvi, narod samo pristizao, dok se sala nije do kraja napunila.

Među prisutnima u publici su bili i naši poznati muzičari Dragi i Žika Jelić iz YU grupe, kao i Miša Aleksić, basista Riblje Čorbe.

Nastup je bio propraćen od strane publike do samog kraja, energije nije ponestalo ni u jednom trenutku, a muzičari su se u punom sjaju predstavili onakvi kakvi jesu – bez kompromisa.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA