Sjajni Artani u rasprodatom Feedbacku (foto izveštaj)

Artan Lili Feedback Niš
Fotograf: Ivan Dinić

Posle puno vremena Feedback je sinoć bio rasprodat, ovog puta zahvaljujući Artan Liliju, ali i novom imenu na niškoj sceni – Majdan.

Kako tradicija nalaže u Beogradu počinje bis, a u Nišu istovremeno kreće predgrupa. Pre ponoći publici se predstavlja Majdan, numerama sa albuma prvenca  “Minimum sličnosti, minimum razlike“. Njihov fan bićete ukoliko ste u na početku osnovog obrazovanja voleli bend Peti Element, onda prešli na EKV, a kasnije nastavili sa Repetitorom i Velikim Prezirom.

Majdan Feedback Niš

Nakon što su debitanti pokupili zaslužene aplauze, pred krcat klub izlaze i glavne zvezde večeri. Artani samouvereno kreću sa “Nije teško kad se mora“, “Vreme protiv čoveka” i politički angažovanom pesmom “Na vodi“.

Artan Lili Feedback Niš

Komunikacija između benda i publike bila je na očekivanom nivou, Romanini osmesi, sjajne gitarske deonice, zvuci udaraca poderanih palica o bubanj i Slačalin šmek dopirali su i do poslednjih redova publike, koji su zapravo bili na ulaznom stepeništu kluba.

Artan Lili Feedback Niš

Osim dobro poznatih pesama poput “A šta bi bilo da sam ja odustala od svoga sna“, “Ispod kože” i “Nojzične dece” Nišlije su bile u prilici da čuju i novu pesmu “Najgori od svih“. Kao i prethodne i nova stvar naišla je na dobar prijem prisutnih.

Artan Lili Feedback Niš

Posle ledenih dana, kada se napolje izlazilo samo u slučaju preke potrebe, ovaj vikend ne samo što je doneo prve znake proleća već i puno poletne energije, čije su deliće sinoć iznosili iz vreline kluba. “Novi zvuk u gradu“; “Srce” i “Sajko” označili su kraj koncerta. Dobro, kraj prvog dela koncerta.

Artan Lili Feedback Niš

Za bis iskosno su ostavljene “Jutro“, “Samo ja” i “Najbolje što znam“. Ono što su svi najviše isčekivali obeližilo je finalni deo večeri, “Nije svejedno“. Međutim, instrumentalni deo osim gitarskih deonica išao je sa matrice, tako da ostaje nerešena misterija kako ova pesma zaista uživo zvuči, te eto zadatka za Artane kada sledeći put dođu u Niš.

Artan Lili Feedback Niš

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde