-

NaslovnaReportažeSix Pack u Novom Sadu proslavili 20. rođendan

Six Pack u Novom Sadu proslavili 20. rođendan

Six Pack
Foto: Arhiva

Posle gotovo dve godine, pank rok bend Six Pack vratio se u Novi Sad. Ovoga puta, za razliku od prethodnog nastupa na Koncertu godine, bend je održao samostalan nastup za prave fanove u klubu The Quarter. Six Pack su ovim nastupom proslavili 20 godina karijere.

Svirka je počela u 22:30 nastupom predgrupe Tu ima zvuka. Mladi novosadski pankeri predstavili su svoje prve pesme “Svaki takav dan“, “Leteći cirkus“, “Nemoj“, “Ne hvala” i “Gde je sada budućnost“. Iako je u to vreme Quarter bio gotovo prazan, predgrupa je to nadoknadila entuzijazmom. Valjda se to dobije kada se pomeša mladost i pank. Iako se ne može reći da su prisutni baš skakali uz pesme benda Tu ima zvuka, znali su da cene njihov trud, pa su ga nagradili aplauzima podrške. Ko zna, možda jednog dana dođu na njihov samostalni nastup?

Six Pack su se pojavili na bini Quartera u 23:25. Do tada se klub već vidno napunio, ali ipak nije bilo gužve. Umesto pozdrava, kreće “Vesela pesma“, zatim “Eskadrila čudnih jutarnjih snova” i masa u klubu polako počinje da poprima oblik publike. Ipak, da li je to zbog toga što je manjkalo energije i ljudi, ili zato što u Novom Sadu sve ide natenane, prva šutka krenula je malo kasnije. No, u odbranu najvećih fanova Six Packa, tamo u prvim redovima, gde je bilo najživlje, od tog trenutka nije prestajala do samog kraja.

Veče se može opisati jednom Mikijevom rečenicom: “Svi smo nešto čudni ovih dana”. Bilo je vidno da je nedostajala bolja povezanost između benda i publike. Da, u prvim redovima je bilo dinamično, ali moglo se tačno videti kako je energija od petog reda pa sve do ulaza opadala, pa su ljudi više cupkali u mestu nego skakali i pevali. No, niko nije ostao ravnodušan na onu “stvar koja podseća na vreme kad smo se igrali četnika i partizana”, “Crveni makovi“.

Pesme koje su najviše prodrmale publiku su “Viša sila“, “Olovke izlomljenog srca“, “Nekako najviše me boliš ti”, “Paramparčad” i “Fabrička greška“. Bilo je tu i drugih hitova poput “Anđela“, “Srebrni letač“, “Delfinov let“, “La musique“, “Hvala ti za ovaj sunčan dan“, itd.

Poseban momenat za pamćenje doživeo je novi singl “Bože čuvaj premijera“, pa nisu izostali želje, čestitke i pozdravi na račun predsednika Vlade Srbije.

Posle pesme “Poslednja kap“, publika je pozvala bend na bis. Iako su možda oni koji su ih zvali očekivali mnogo više, dobili su samo izvođenje “Karma Chameleon“.

Niko ne može da ospori da je svirka bila kvalitetna, ali nešto je falilo. Da li je svima, uključujući i publici, bio loš dan ili se maler petka 13-og zadržao u Quarteru na još jedan dan? Šta god da je odgovor na ovo pitanje, nadamo se da će uskoro biti prilike za neki srećniji ishod. Na kraju krajeva, Novi Sad i Six Pack će uvek imati posebnu vezu.