-

Siva perspektiva S.A.R.S.-a u Nišu

DCIM100GOPRO
Foto: Marko Jocić

Prepunim klubom „Juridicum“, Pravnog fakulteta u Nišu, trinaeste noći aprila orili su se hitovi beogradskog rege, pop-rok benda Sveže Amputirana Ruka Satrijanija iliti S.A.R.S.

DSCN3344Koncert u sklopu turneje na kojoj promovišu poslednji album „Ikone pop kulture“, izdat početkom ove godine, sedmočlani sastav započeo je oko pola 10 lagano i veselo pesmom Može i drugačije.

Sarsovci su poslednji nastup u Nišu održali još pre gotovo četiri godine, pa su ih se Nišlije zaista uželele. Frontmen grupe i vokal, Žarko Kovačević pozdravio je publiku rekavši da su do sada stalno dobijali pitanje kada će na jug Srbije, te je sreća za sve što je došao i taj dan. Atmosfera se zagrejala izvođenjem vrcavog hita za svaku Anu sa prvog albuma, nakon koje je usledila divna poruka u pesmi Mir i ljubav.

DCIM100GOPRODa je ovaj bend jedan od najpopularnijih u regionu i sa dobrim kvalitetom živih svirki svedoči veliko interesovanje za ovaj nastup pretežno omladine u dvadesetim godinama i ogromna gužva u klubu, gde su ljudi jedva imali mesta za igranje, ali nisu bili sprečeni da svi skaču kao jedan i ne štede grla pevajući omiljene pesme, na prvom mestu uz Ti, ti, ti i na opšte oduševljenje prisutnih. Na ranijim koncertima od kojih je jedan pod otvorenim nebom u Tvrđavi, leta 2010. godine S.A.R.S. je imao pojačanje svog kolege i tadašnjeg producenta Skaja Viklera, te su sada izostale malo tvrđe i odlične hip-hop numere poput Budim se i Mazut, mazut.

Žarko neretko komunicira sa svojim fanovima na nastupima i postoji dobra interakcija među članovima benda i publike. Zbog vreline u Juridicumu nekoliko puta je spomenut i muški striptiz od strane frontmena, koji se delimično i obistinio, budući da je jedna obožavateljka svojoj kući ponela Žaretovu majicu. Sa druge strane, jednu devojku u masi razočarao je pevač vrativši joj šal koji mu je ona prethodno kao velikoj zvezdi bacila na binu, jer: „ne voli srebrno“. Nesvakidašnje za popularnog muzičkog izvođača. Sve pohvale za izuzetnog saksofonistu Peru, koji je održao svoju ulogu favorita večeri duvačkim deonicama u pesmama Ikone pop kulture, Lud, Bojana

DSCN3490Romantičnu baladu Lutka koja se odmah izdvojila sa albuma „Kuća časti“ i dobila svoju ekranizaciju u vidu spota, parovi i devojke željno su čekali. Tada je đuskava atmosfera prešla u mirniju, sa završnicom i drugim bisom uz Klinku.

Za neke predvidiv, za druge savršen, te ceo nastup u trajanju od dva časa začinjen je nezaobilaznim hitovima koji su definitivno proslavili S.A.R.S. Buđav lebac i Rakija, kao i svojevrsne lične karte ovog benda Perspektiva, koji su izvedeni na bisu.

Set lista:

1. Može i drugačije
2. Ana
3. Mir i ljubav
4. Ti, ti, ti
5. Ratujemo ti i ja
6. Brani se
7. To rade
8. Ikone pop kulture
9. Lud
10. Klovn
11. Zimski san
12. Mir u svetu
13. Lutka
14. Dane brojim
15. Bojana
Bis 1
16. Buđav lebac
17. Debeli lad
18. Rakija
19. Perspektiva
Bis 2
20. Klinka